7 ongelmaa, jotka vain vasenkätiset voivat ymmärtää

13.08.2014 15:32 - Katariina Näreaho

Vasenkätiset kohtaavat elämässään monia haasteita.

Tänään, 13. elokuuta, vietetään kansainvälistä vasenkätisten päivää. Sen kunniaksi kokosimme seitsemän vääryyttä, jotka vain vasenkätiset elämässä kohtaavat.

1. Kierrevihkot

Kierrevihkojen kierteet ovat aina vasemmalla puolella, mikä tuo suuren haasteen muistiinpanojen tekemiseen. Toisaalta, voihan vihkon kääntää myös ylösalaisin, mutta silloin kannen kaunis kuva on väärin päin.

2. Mustekynät ja liidut

Vaatii ihmeen, että vasenkätinen saa kirjoitettua kuulakärkikynällä ilman, että paperi ja käsi suttaantuisivat tummansinisiksi. Myös liitutaudulle raapustaminen on yhtä suttaamista.

3. Kassojen kynät

Kaupan kassoilla olevat kynätelineet ovat usein "väärällä" puolella. Haasteita tulee varsinkin silloin, kun kynä on pultattu kiinni kassapöytään vieterijohdolla.

4. Sakset

Oikeakätisten sakset eivät vain tunnu istuvan vasempaan käteen. Leikkausjälkikin on infernaalista.

5. Tietokoneen hiiri

Kirjastoissa, nettikahviloissa ja yleensä julkisilla paikoilla tietokoneen hiiri on asetettu oikealle puolelle. Tämä tuo haasteita vasureille, jotka ovat tottuneet käyttämään hiirtä vasemmalla kädellään.

6. Urheiluvälineet

Monet muistavat koulun liikuntatunnit, jolloin jaettiin pelivälineitä. Varusteiden joukossa oli tavallisesti aina vain oikeakätisille tehtyjä pesäpalloräpylöitä ja salibandymailoja.

7. Tölkinavaaja

Vain oikeakätisille.

Vaikka vasenkätisyyteen liittyy monesti haasteita, ovat vasurit ainakin yhdessä asiassa oikeakätisiä parempia: seksin harrastamisessa. Lue asiasta lisää täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat