Amerikkalaiskirjoitus väittää: "Suomalaisilla täysin oma tapansa keskustella"

22.08.2014 09:46 - Rea Tallgren

Amerikkalaisen kirjoittajan mielestä pohjoismaalaiset ja etenkin suomalaiset keskustelevat niin, että se kuulostaa viralliselta väittelyltä.

Alex Berger on amerikkalainen mainos- ja markkinointialan ammattilainen, joka päätti vuonna 2007 lähteä kolmen kuukauden matkalle Eurooppaan. Mies jäi sille tielleen - nyt hän on asunut Kööpenhamissa jo kolme vuotta.

Mies ylläpitää nettisivustoa, jolle hän kirjoittaa ilmiöistä, joihin on törmännyt ulkomailla asumisensa myötä. Uusin kirjoitus käsittelee pohjoismaalaisten mukaan lukien suomalaisten tapaa keskustella ja sitä, kuinka paljon se eroaa esimerkiksi amerikkalaisten keskustelutyylistä.

"Suomalaiset ovat tunnettuja hidastahtisesta puheestaan. He tuntevat olonsa mukavaksi, vaikka keskustelussa tulisikin taukoja - kun taas esimerkiksi meille amerikkalaisille kyseinen hiljaisuus voi olla todella tuskaisaa ja kiusallista." mies selittää.

Bergerin mukaan amerikkalaiset kasvatetaan pienestä pitäen välttämään hiljaisia hetkiä. Tämän takia he alkavatkin monesti puhua heti sellaisen tultua - saaden suomalaiset ja pohjoismaalaiset usein tuntemaan olonsa sellaiseksi, että heidän ylitseen on kävelty.

Miehen mukaan pohjoismainen tapa muistuttaakin rytmiltään ja tahdiltaan amerikkalaiselle usein virallisempaa keskustelua.

"Monesti se vaikuttaa muodolliselta väittelyltä vapaamuotoisen juttelun sijaan." hän summaa.

Lähde: Virtualwayfarer.com

Kilpailut

Uusimmat