Jokainen voi löytää unelmiensa työpaikan - viisi vinkkiä

23.09.2014 16:35 - Susanna Karttunen

Jokainen unelmoi toisinaan työstä, joka olisi heidän haaveidensa täyttymys. Jotkut eivät vielä tiedä, mikä ala heitä oikeasti kiinnostaa. Toisilla taas on jo tietty työpaikka kiikarissa. Viisi vinkkiä auttavat pääsemään vähän lähemmäksi haavetta.

Töissä vietetään suuri osa elämästä ja mieluisalla ammatilla on suuri vaikutus mielialaan. Cosmopolitan listasi viisi vinkkiä unelmatyöpaikan löytämiseen ja saamiseen.

1. Kaikki käy

Jos kaikki suvussasi ovat toimistotöissä, ei urapolku palomiehenä tai leipurina välttämättä ole juolahtanut mieleesi. Mutta mistä tiedät, olisitko Suomen paras tatuointiartisti, jos et koskaan kokeile? Vaikka olisit opiskellut koulutuksen insinööriksi, voit aina vaihtaa alaa ja opiskella vaikka kosmetologiksi.

2. Tee tutkimustyötä

Jos mielessäsi on tietty unelmatyöpaikka, mutta et ole vielä päässyt töihin, ota lisää selvää yhtiöstä. Jos haluat esimerkiksi töihin muotilehteen, lue kyseistä lehteä ja pohdi, millaisia taitoja he työntekijältä kaipaavat. Mitä uutta juuri sinä voisit tarjota heille?

3. Älä koskaan sano "ei koskaan" - sano "ei vielä"

Kaikki ei voi tapahtua kerralla. Saatat löytää unelmatyöpaikkasi vasta nelikymppisenä. Jatka sinnikkäästi yrittämistä ja muokkaa negatiivisia ajatusmallejasi lisäämällä sana "vielä" lauseiden loppuun: "En ole löytänyt unelmatyöpaikkaani... vielä." tai "En ole päässyt työhaastatteluun... vielä".

4. Käytä tilaisuudet

Kannattaa tarttua tilaisuuksiin, koska et voi koskaan tietää, milloin mahdottomalta tuntuva kilpailu työpaikasta suosii juuri sinua.

5. Ole optimistinen

Elämää ei tarvitse ottaa liian vakavasti. Vaikka voi olla totta, että esimerkiksi musiikkibisneksessä on vaikea menestyä, voit silti unelmoida nousevasi maailmantähdeksi. Et voi onnistua, ellet yritä.

Uutisoimme aiemmin keinoista, joiden avulla jaksaa paremmin töissä. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat