Kummituskaupunki oli upoksissa 25 vuotta: Veden laskeuduttua paljastui aavemainen näky

06.10.2014 21:00 - Senni Loikala

Argentiinalainen Epecuén kaupunki jäi valtavien vesimassojen alle lähes 30 vuotta sitten. Kaupunki lepäsi järven pohjassa noin 25 vuotta, kunnes vesi alkoi vetäytyä. Tällöin esiin nousi aavemainen näky.

Epecuén kaupunki Argentiinassa oli oikea turistien vetonaula vielä 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. Sinne matkattiin ympäri maata nauttimaan läheisen Laguna Epecué -järven tervehdyttävänä pidetystä vedestä.

Vuosi 1985 koitui kuitenkin kaupungin kohtaloksi. Järvellä riehunut aalto rikkoi Epecuéta suojelleen padon ja vesimassat jättivät kaupungin alleen. Asukkaat kerkesivät lähteä evakkoon, mutta menettivät kotinsa ja merkittävästi omaisuuttaan.

Ennen niin eloisa kaupunki lepäsi lähes 25 vuotta järven pohjassa. Sen jälkeen vesi alkoi vetäytyä ja osa vedenalaisesta kummituskaupungista paljastui esiin.

Nyt netissä leviää ranskalaisen valokuvaaja Romain Veillonin ottamia valokuvia Epecuén jäännöksistä. Kaupungin rauniot ovat kummitusmaiset ja näky on ankean hyytävä.

Pääset katsomaan kuvat täältä.

Katso alta videokuvaa Epecuésta.

Uutisoimme aiemmin tapauksesta, jossa poliisit vakuuttuivat nähneensä aaveen valvontakameralla. Pääset lukemaan aiheesta ja katsomaan poliisit kauhistaneen videon täältä.

Lähde: Viral Nova

Kilpailut

Uusimmat