Miltä gynekologi näyttää siviileissä? Kuvasarja todistaa, että olemme muutakin kuin työmme

07.11.2014 14:20 - Senni Loikala

Valokuvaaja Bruno Fert on tehnyt avartavan kuvasarjan, jossa on kuvia ihmisistä työvaatteet sekä siviilit päällä.  

Ammattimme antaa meille monesti tietyn leiman. Moneen työhön liittyy voimakkaita käsityksiä siitä, millaisia ihmiset ovat luonteeltaan ja muutenkin yksityiselämässään. Nopea ja yksitotinen mielikuva miesbalettitanssijasta voi olla, että hän olisi feminiininen ja elegantisti pukeutunut taitelijatyyppi. Ranskalainen valokuvaaja Bruno Fert ottaa valokuvaprojektillaan kantaa ammatin perusteella leimaamiseen.

Kuvasarjaan on koottu kustakin ihmisestä kaksi kuvaa: ensimmäisessä työvaatteet päällä, toisessa siviilit. Mukana on muun muassa Matthiew-niminen hitsaaja, Vincent-niminen balettitanssija ja Marionelle-niminen gynelokologi. Vapaa-aikanaan Matthiew näyttää rennon siistiltä sälliltä, Vincent tennareihin ja sortseihin pukeutuneelta mieheltä, joka varmasti kääntää naisten katseita, ja Danielle kesäisin pihalla ison osan ajastaan viettävältä leidiltä. Kuvat murtavat hienosti ennakkoluuloja, millaisia tietyn ammatin ihmiset ovat vapaa-aikanaan.

Pääset katsomaan kuvasarjan täältä.

Uutisoimme aiemmin 35 vuotta sairauslomalla olleesta italialaismiehestä, joka keksii mitä erikoisempia temppuja vältääkseen työnteon. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Viral Nova

Kilpailut

Uusimmat