Suomessa tehtiin historiaa: Tasa-arvoinen avioliittolaki meni läpi!

28.11.2014 13:33 - Rea Tallgren

Lakiesitys tasa-arvoisesta avioliittolaista voitti tiukan äänestyksen.

Tasa-arvoista avioliittolakia kansalaisaloitteella ajava Tahdon2013-kampanja on kahden vuoden aikana kasvanut mittavaksi kansanliikkeeksi. Liike huipentui tänään kun tuhannet ihmiset kokoontuivat Rakkaudenosoitus-nimiseen mielenilmaukseen Kansalaistorille eduskunnaan valmistautuessa äänestämään lakialoitteesta.

- Tämä päivä on historiallinen. On upeaa, että kansanedustajat kuulivat kansantahdon. Pian Suomi saadaan muiden edistyneiden maiden joukkoon, jossa pariskuntia ei jaotella eriarvoiseen asemaan sukupuolen tai seksuaalisuuden perusteella”, kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen riemuitsee.

Valtava määrä vapaaehtoisia on tehnyt uskomattoman määrän työtä suomalaisten yhdenvertaisten oikeuksien eteen. Tuntuu hyvältä, että sitoutuminen ja työ kannatti. Tämä kampanja todella osoitti tahdonvoimaa, poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme jatkaa.

Myös arkkipiispa Kari Mäkinen iloitsee äänestystuloksesta.

- Tiedän miten paljon tämä päivä merkitsee sateenkaariväelle, heidän läheisilleen ja monille muille. Iloitsen täydestä sydämestäni heidän puolestaan ja heidän kanssaan, Mäkinen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Kilpailut

Uusimmat