Oletko vitkastelija? 10 keinoa, joilla voit oppia tekemään asiat ajallaan

04.12.2014 08:45 - Laura Sulkava

Siivoaminen tuntuu hyvältä idealta, kun pitäisi tehdä jotain tylsää. Kuulostaako tutulta? Viivyttelystä on mahdollista päästä eroon. 

Kirjoitimme aikaisemmin, että viivyttely ei kannata. Vitkuttelusta voi päästä eroon päättämällä tehdä pieniä asia erilailla. Alla on kerrottu keinoista taltuttaa viivyttely ja ryhtyä toimeen.

1. Aloita aikaisin. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta helpointa on herätä aikaisin ja aloittaa puuhastelu mahdollisimman nopeasti. Ei ole syytä odottaa huomiseen sellaisen asian kanssa, minkä voi tehdä tänään.

2. Tekaise itsellesi määräaika. Jos sinulla ei ole määrättyä aikataulua, tee sellainen. Jos sinulle on annettu aikataulu, muuta määräaikaa aikaisemmaksi.

3. Luo itsellesi palkintojärjestelmä. Mitä aikaisemmin olet valmis, sitä paremman palkinnon saat.

4. Priorisoi. Tee tehtävälista ja niille järjestys, miten meinaat ne toteuttaa.

5. Aseta välietappeja. Suurta työmäärää helpottaa, jos jaat taakan osiin ja suoritat sitä pienissä erissä.

6. Kirjaudu ulos sosiaalisen median palveluista. Jatkuvat viestien piippaukset vievät huomiosi väärille urille ja houkuttelevat tarkistamaan uusimmat päivitykset.

7. Sulje puhelimesi.

8. Pidä kaikki tarvittava lähistöllä. Ota esiin tarvikkeet, materiaalit ja informaatio, mitä tulet tarvitsemaan. Valmistelu on osa kokonaisuutta.

9. Kerro muille mitä olet tekemässä. Ystävät ja perhe osaavat tällöin jättää sinut rauhaan tai patistaa tarvittaessa työn ääreen. 

10. Luo työskentelylle kaava. Pohdi, mihin aikaan normaalisti heräät, milloin alat tekemään työtä ja kuinka kauan jaksat puuhastella yhteen putkeen. Älä kuluta itseäsi turhaan loppuun, vaan muista pitää taukoja.

Noudattamalla edellä mainittuja ohjeita, voi oppia aikatauluttamaan omaa elämää, priorisoimaan tekemiset ja saamaan työt ajallaan valmiiksi. Kun tiedät aikataulusi, stressaat vähemmän.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat