Menikö gluteenin välttely jo liiallisuuksiin? Blogi poisti vehnät kuuluisista taidekuvista

03.04.2015 21:15 - Linda Arponen

Nykyään puhutaan niin paljon gluteenittomasta ruokavaliosta, että eräs blogi vei sen seurauksena Kaunottaren ja Kulkurin edestä jopa niiden spagettiannoksen.

Gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut nykyajan ruokatrendi, minkä vuoksi sitä noudattavat monet muutkin kuin vain keliaakikot. Onko gluteeniton ruokavalio kuitenkaan niin hyvä ratkaisu sellaisille ihmisille, jotka sitä eivät todellisuudessa tarvitse? Ainakaan siihen ei välttämättä kannata umpimähkään ryhtyä, kuten voit lukea aiemmasta artikkelistamme.

Terveellistä tai ei, on gluteenittomuus nyt niin pinnalla, että sen seurauksena on syntynyt myös Gluten Free Museum -niminen kuvablogi. Sivustolle on kerätty kasa kuuluisia kuvia, jotka sisältävät jotakin gluteenipitoista viljaa, yleensä vehnää.

Kuvia ei ole kuitenkaan jätetty vain alkuperäiseen muotoonsa, vaan blogi on muokannut niistä jokaisen myös gluteenittomaksi. Mukana on esimerkiksi Guinnessin mainosjuliste ilman oluttuoppia ja kuuluisa kuva Disneyn Kaunotar ja Kulkuri -elokuvasta, jossa koirat syövät spagettia ja lihapullia, tällä kertaa tosin ilman ruokaa.

Myös sellaisten kuuluisien taidemaalareiden, kuten Vincent van Goghin, Salvador Dalín ja Johannes Vermeerin teokset ovat saaneet gluteenittoman käsittelyn.

Näitä gluteenittomia kuvia pääset katsomaan täältä.

Lähde: Gluten Free Museum

Kilpailut

Uusimmat