Selfiet ovat menneen talven lumia: Tiedätkö, miten otetaan friendsie?

13.05.2015 08:00 - Heli Thoren

Selfieden ottaminen on huomattavasti tylsempää kuin se, että kaappaat kaverin kainaloon ja nappaat yhteisen potretin.

Somersby on lanseerannut selfielle kilpailijan. Nyt kamerakännykän edessä poseeraavia kannustetaan kaappaamaan joku kainaloon ja ottamaan selfien sijaan friendsien.

Monen mielestä selfie alkaakin olla jo vanha ja kulunut juttu. He ovat kyllästyneet sosiaalisessa mediassa valloittaneeseen ilmiöön. Selfien ideahan on, että poseerataan kameralle yksin, usein vielä niin, että kuva otetaan itse käsivaralla tai selfie-kepillä. Nyt maailmaa kannustetaankin muuttamaan sosiaalisen median tapojaan vieläkin sosiaalisemmiksi. Tämä onnistuu friendsie-kuvalla, jossa idea on muuten sama kuin selfiessä, mutta sillä poikkeuksella, että nappaat ystävän kainaloosi. Friendsiet ovat uusi selfie - yhdessä on paljon hauskempaa!

Näin otat hyvän friendsien:

1. Tähtää kameralla niin, että mahdutte molemmat hyvin kuvaan. Kokeilkaa, kumman käsivaralla se onnistuu paremmin.

2. Kun käännät kameraa niin, että kuva otetaan hieman ylhäältä päin, näytätte solakammilta. Näin kaksoisleuan vaaraa ei myöskään ole.

3. Luonnonvalossa otetut kuvat onnistuvat usein parhaiten. Jos luonnonvaloa ei ole saatavilla, vältä vastavaloa, jotta kuvasta tulee mahdollisimman selkeä.

4. Mitä useampi, sitä parempi. Kuinka monta kaveria saat mahtumaan samaan kuvaan? Hauskuus taattu, kun yritätte mahtua yhteen ruutuun.


Jutun tarjosi Somersby

Kilpailut

Uusimmat