Yhä useammat naiset kärsivät humalan jälkeisestä paniikista ja paranoiasta

05.07.2015 09:15 - Rea Tallgren

Tiedätkö sen tunteen, kun lauantaiaamuna heräät, ja sinusta tuntuu välittömästi siltä kuin olisit tehnyt edellisenä iltana jotain täysin idioottimaista? Et ole ainoa.

Moni nainen tietää miltä tuntuu herätä krapulaiseen aamuun sydäntä riipivä tunne rinnassa.

Varma usko siitä, että jotain pahaa on tapahtunut

Vaikka olisi ollut nukkumaan mennessään varma, että edellisillan bileissä olisi ollut hauskaa ja ilta olisi päättynyt hyvin, on aamulla tunne monella täysin päinvastainen. Jäytävä tunne saa ihmisen lähes paranoiaa lähentevällä maanisuudella miettimään, mitä hän on eilen tehnyt väärin. Tuo tunne saa pulssin kohoamaan ja kylmän hien hiipimään iholle. Tunne on niin voimakas, että se lähentelee usein paniikkikohtausta.

Moni kertoo miettivänsä ensin päänsä puhki, onko tullut tehtyä jotain tyhmää. Jos tällaista ei muista tapahtuneen, aletaan käydä läpi sosiaalisen median tilejä ja etsiä niistä viitteitä siitä, että jotain kamalaa todella on tullut tehtyä.

Viimeinen oljenkorsi ovat monesti ne ihmiset, joiden kanssa juhlimassa on oltu. Paniikissa herännyt ihminen lähettää viestejä ja tiedustelee, onko sanonut tai tehnyt jotain typerää humalassa. Vaikka ystävät vakuuttelisivat, että näin ei ole käynyt, on ihmisen vaikea sitä uskoa ja rauhoittua.

"En uskalla enää humaltua"

Alkoholin käyttö vaikuttaa esimerkiksi siihen, millaisia unia näemme. Moni näkeekin muistamattaan sitä itse unta, jossa hän mokaa kaiken. Tuon unen tuntemukset siirtyvät seuraavaan aamuun.

Pahimmillaan paniikki ja paranoia voi kestää parikin päivää. Jotkut eivät haluakaan enää juurikaan juoda alkoholia, koska seuraavan päivän tai päivien henkinen olotila on niin kammottava.

Esimerkiksi Daily Mailin haastattelema, pahoista alkoholinjuonnin jälkeisistä oireista kärsivä nainen kertoo, että välttelee nykyään juhlia, joissa hänen tekisi mielensä nauttia alkoholia.

- En uskalla enää humaltua, sillä pelkään seuraavaa päivää niin paljon, hän selittää.

Hän ei ole yksin asian kanssa. Vaiva on esimerkiksi Englannissa niin tunnettu, että se on saanut ihmisten puheessa jo useitakin nimiä.

Kärsitkö sinä krapulan myötä syntyvästä paniikista ja paranoiasta? Kerro kokemuksistasi alla.


Lue myös: Alkoholi vääristää aisteja enemmän kuin tiesimmekään

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat