Älä vaivu epätoivoon - varmat vinkit, joilla teet parhaan vaikutuksen työhaastattelussa

07.05.2014 08:15 - Minna Talstila

Työnhaku voi olla hermoja raastavaa. Käyt työhaastatteluissa, mutta ovet eivät aukene mihinkään. Näillä vinkeillä voit kuitenkin parantaa mahdollisuuksiasi.

Olet panostanut työhakemukseen ja saanut kutsun työhaastatteluun. Paikan saaminen ei kuitenkaan ole vielä taputeltu vaan sinun pitäisi tehdä vaikutus myös kasvokkain. Näitä vinkkejä noudattamalla voit napata työpaikan pikemmin kuin luuletkaan.

Tee itsestäsi helposti palkattava

Älä oleta, että työnantajat miettivät hakemustasi lukiessaan mikä voisi olla roolisi heidän orgnisaatiossaan. He eivät myöskään ole ajatusten lukijoita, joten sinun tulisi haastattelussa itse kertoa, mitä haluat. Millainen työ omasta mielestäsi sopisi sinulle?

Varmista, että sovit kyseiseen työhön

Usein työnantajat listaavat hakemuksessaan hyvinkin tarkasti, millaisia ominaisuuksia työntekijältään edellyttävät. Olisi siis hyvä, että hakisit työhön, jonka vaatimuksiin pystyt todella vastata. Monesti on ajantuhlausta ajatella: "Miksen voisi kokeilla onneani?"

Muista olla kohtelias

Työhaastattelun jälkeen kannattaa kysyä, saatko olla työnantajaan vielä yhteydessä. Selvitä, kelle voit soittaa ja milloin. Kun olet paikkaan yhteydessä, kerro kuka olet ja mitä paikkaa olet hakemassa. Kerro myös, milloin olit haastattelussa ja kuka toimi haastattelijana. Älä oleta, että sinut muistetaan.

Vinkkejä haastatteluun pukeutumiseen löydät täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat