Anorektikosta kehonrakentajaksi: Brittimies jakaa puhuttelevan tarinansa

05.11.2014 20:52 - Senni Loikala

Brittiläinen mies Perry Andrews, 24, painoi ennen noin 45 kiloa, mutta nykyään mies on kehonrakentaja. Hän jakaa voimakkaan tarinansa.

Brittiläinen Perry Andrews lopetti koulun 16-vuotiaana. Paperipalloilla heittelyn kohteeksi joutuminen ja tavaroiden pistäminen hänen tuolinsa päälle, sekä muu henkinen ja fyysinen väkivalta, saivat jäädä. Nuorimies oli tuolloin jo sairastunut anoreksiaan ja hän painoi hieman alle 45 kiloa.

- Jäin kaikesta paitsi. En juuri sosialisoinut ollenkaan ihmisten kanssa. Siitä tuli valtava osa elämääni, muistelee nyt 24-vuotias Andrews.

Lääkärit olivat huolissaan pahasti alipainoisesta Andrewsta. He varoittivat kasvun pysähtymisestä, heikentyneistä lihaksista ja energian puutteesta. Nuorimies kärsi unettomuudesta, voimattomuudesta eikä hänellä ollut motivaatiota tehdä juuri mitään.

- Kaikki oli ylitsepääsemätöntä, olin silloin heikoimmillani. Tiesin, että tarvitsin muutosta tai joutuisin kohtaamaan seuraukset, Andrews sanoo.

Fitness-lehti sai aikaan muutoksen

Osa-aikatyön aloittaneella Andrews oli väleissä veljeensä. Viettäessään aikaa hänen kanssaan sai Andrews kerran käsiinsä fitness-urheilulehden. Se oli käänteentekevä hetki, sillä kannessa ollut kuva tervekroppaisesta urheilijasta sai hänet ajattelemaan uudella tavalla. Andrews tahtoi saada elämänsä raiteille.

Hänen täytyi opetella syömään uudestaan. Se tapahtui hitaasti, mutta varmasti. Jonkin ajan kuluttua Andrews pystyi jo syömään kokonaisia aterioita, ja painokin alkoi nousta.

Andrews suuntasi kuntosalille, jossa hän on kuluneina vuosina viihtynyt viitenä päivänä viikossa. Mies noudattaa tarkkaa ruokavaliota. Nykyään hän on kehonrakennuksen ansiosta uskomattomassa kunnossa. Siirtyminen ääripäästä toiseen, anoreksiaa sairastavasta nuorukaisesta lihaksikkaaksi kehonrakentajaksi, voi kuitenkin aiheuttaa huolta ihmisissä.

- Tunnen oloni mahtavaksi. Elämässä on pahoja päiviä ja hyviä päiviä, ja ne pahat päivät muokkaavat sinusta sen, kuka olet, Andrews kertoo MailOnline-sivustolle.

Kehonrakennus ja sen aikaansaamat muutokset Andrewsin vartalossa paransivat hänen itsetuntoaan. Ensimmäistä kertaa elämässään hän uskalsi pyytää ihastustaan ulos.

- Minä kysyin häneltä ja hän vastasi "kyllä". En voinut uskoa sitä, kertoo Andrews.

Treffit johtivat toisiin ja pari alkoi seurustella. Nykyään he ovat onnellisessa parisuhteessa, ja Andrews haaveilee voitosta kehonrakentajien kilpailussa.

Pääset katsomaan kuvia Andrewsista täältä.

Lue myös: Aina on toivoa: Syömishäiriöstä parantuneiden "ennen ja jälkeen" -kuvat ravistelevat mieltä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat