Maailmanloppu mahdollinen vuonna 2880? Ei silti paniikkia

16.08.2014 14:15 - Senni Loikala

1950 DA on asteroidi, joka lähestyy planeettaamme reilu 14 kilometriä sekunnissa. Jos se osuisi Maahan, voisi tilanne tarkoittaa ihmiselämän päättymistä.

Mirror-lehden mukaan maapalloa lähestyy tuhoisa 1950 DA -niminen asteroidi, joka osuessaan voisi tuhota ihmiselämän. Tällöin Maata riepottelisivat massiiviset tsunamit, voimakkaat maanjäristykset ja seuraukset ilmastoon olisivat dramaattisia.

Vielä ei välttämättä kannata muuttua huolesta soikeaksi. Todennäköisyys, että asteroidi osuisi planeettaamme, on yksi 300:sta. Lisäksi sen arvioitu törmäämisaika olisi vasta 16 maaliskuuta vuonna 2880.

Tenneseen yliopistolta kerrotaan, että aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet asteroidien olevan kivimurskaa. Sitä pitää koossa kitka ja painovoima. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että 1950 DA -asteroidi kieppuu niin hurjaa vauhtia, että se pysyisi yhtenä kappaleena ilman niitäkin. Kyseinen asteroidi etenee avaruudessa reilu 14 kilometriä sekunnissa. 

Tutkijat toivovat pääsevänsä selville siitä, mikä pitää asteroidia kasassa. Arvioiden mukaan selitys löytynee koheesiovoimasta. He myös yrittävät löytää keinoja asteroidin hajottamiseen, jotta se ei törmäisi maapalloon.

Lue myös: Tuttavuutta alieneihin? NASA todella uskoo löytävänsä elämää avaruudesta

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat