Mikä on kalleinta, mitä voi syödä? Mukana yllättäen japanilaiset vesimelonit

18.06.2014 15:42 - Senni Loikala

Jos pääsisit syömään maailman kalleimpia herkkuja tai juomaan Diva-vodkaa ravintolassa, voisi loppusumma nostaa hien otsallesi.

Onko omaisuutensa mahdollista syödä? Alla on listattu herkkuja, joita syömällä tai juomalla näin varmasti kävisi. Ne kuuluvatkin maailman kalleimpien suuhunpantavien joukkoon.

Densuke-vesimeloni

Sangen tyyriitä Densuke-vesimeloneita kasvaa eräällä saarella Pohjois-Japanissa ja niitä saadaan vuodessa vain 10 000 kappaletta. Kyseisten hedelmien kerrotaan maistuvan makeilta, vaikka kuoren väri onkin erittäin mustanpuhuva. Ecosalon-sivuston mukaan yksittäisiä vesimeloneita on myyty päälle 2500 euron hintaan.

Kukkaisa sahrami

Espanjassa, Kreikassa, Iranissa ja Intiassa kasvavien krookuskukkien heteistä saadaan erityistä sahrami-maustetta, jota ei kauppojen maustehyllyiltä löydy. Jokainen kukka tuottaa vain kolme hedettä, joten suhteessa saatavaan mausteen määrään, kukkia joudutaan kasvattamaan todella suurella alueella. Hintaa noin 450 grammalle maustetta kertyy 1100 euroa.

Diva-vodka

Baari-iltoihin saa monesti uppoamaan pitkän pennin. Mikäli sinulle kuitenkin tarjoutuu tilaisuus juoda Diva-merkkistä vodkaa, kannattaa pitää huoli, ettet itse joudu maksamaan siitä koitunutta laskua. Pullon kyseistä alkoholia kerrotaan nimittäin maksavan lähes 738 000 euroa. Hintaa selittää viinan erityislaatuinen tislausprosessi, jonka jälkeen alkoholi valutetaan arvokkaiden kivien läpi.

Jamón Ibérico de Bellota -liha

Espanjan ja Portugalin rajalla tammimetsissä elää tammenterhoja syöviä sikoja, joista saatava liha on erityisen maukasta ja siinä tavanomaista vähemmän tyydyttyneitä rasvoja. Kun sika on pistetty lihoiksi, herkun suolaaminen vie 36 kuukautta. Sen jälkeen sitä myydään vain heille, keillä on varaa ostaa huippukallista lihaa.

Valkoiset tryffelisienet

Valkoisiksi tryffeleiksi kutsuttuja eksoottisia sieniä pidetään monesti maailman kalleimpana raaka-aineena ja niitä on saatavilla vain parin kuukauden ajan vuodessa. Niitä kasvaa vain tietyllä alueella Italiassa, ja kaikki tämä todella näkyy hinnassa: noin 450 grammasta joutuu nimittäin pulittamaan reilu 2200 euroa. Kyseisten sienten hinta kallistuu ilmastonmuutoksen myötä, sillä niiden kasvatus on jo nyt vaikeutunut muuttuneiden säiden takia.

Vaikka voittaisit lotossa, ei se välttämättä tekisi sinusta onnellista. Lottovoittajien tarinoita pääset lukemaan täältä.

Lähde: ecosalon

Kilpailut

Uusimmat