Onko Kari Suomen hauskin koira? Nousi hetkessä nettijulkkikseksi

26.05.2015 11:15 - Rea Tallgren

Kun nuori tyttö etsi Kallio kierrättää -ryhmässä ruttuista koiraa, jota ulkoiluttaa, päätti Karin toinen omistaja Sanna ehdottaa silmäteräänsä lenkkikaveriksi. Sanna ei kuitenkaan tiennyt, millaisen fanilauman Kari saisi itselleen pelkällä olemuksellaan haalittua.

Kun Karin kuva ilmestyi suositulle Kallio kierrättää -ryhmän sivulle, tuli siitä välittömästi hitti. Yli 24 000 jäsentä sisältävällä sivulla yrmeäilmeiseen Kariin ihastuttiin syvästi ja herralle vaadittiin muun muassa omaa faniryhmää. Kuvasta on sivustolla tykätty jo lähemmäs 400 kertaa.

Voice päätti ottaa selvää siitä, millainen Kari on miehiään. Luettuasi jutun, ymmärrät myös ehkä, miksi Karia puhutellaan yleensä ihmisistä käytetyllä termillä "hän". Sen verran ihmismäinen persoona tuo tympeän näköinen nallekarhu on.

Uusioperhekuvio toimii - kiitos Karin ja Tapion

Kari on toukokuussa kolme vuotta täyttänyt vanhaenglanninbulldoggi, joka on tullut pentuna Suomeen Ruotsista.

- Rotu on aika harvinainen Suomessa, ja ulkoillessa ihmiset usein pysäyttävät ja alkavat arvailla Karin rotua. Kari on vähän joka suuntaan venähtäneen näköinen englanninbulldog, Karin toinen omistaja, Sanna, kertoo.

- Kun tapasimme poikaystäväni kanssa ensimmäistä kertaa, kerroin hänelle, että minulla on sitten kotona kissa nimeltä Tapio. Siihen hän vastasi, että ei se haittaa, hänellä on kotona koira nimeltä Kari. Nyt meillä asuu ihan sattumalta kotona Kari ja Tapio. Uusioperhe tulee onneksi hyvin toimeen, välillä kaksikon voi yllättää päiväunilta vierekkäin.

Perso ruualle ja itsepäinen

Kari on uskomattoman ahne ja perso ruoalle, kertoo Sanna.

- Hänet on jo pentuna jouduttu erottamaan sisaruksistaan, koska hän söi kaikkien ruoat. Tämä pikku vika on hänellä edelleen, eikä mitään ruokaa voi jättää vahtimatta. Karin suuhun on salaa päätynyt muun muassa suklaakonvehtirasia ja juustonaksupussi, Sanna kertoo.

Persous ruoalle auttaa kyllä Karin itsepäisyyskohtauksissa, sillä Sannan sanojen mukaan Kari menee vaikka "takaperin puuhun parista koirankeksistä".

- Karissa yhdistyy rento helppo kaverikoira ja maailman itsepäisin kovapää. Kari on helppo ottaa mukaan mihin vaan, koska Kari vaikuttaa aina lähinnä siltä, ettei edes välitä mitä ympärillä tapahtuu, kunhan joku rapsuttaa ja antaa herkkuja. Kari ei stressaa eikä hauku, pötköttelee vain ja nauttii huomiosta.

Itsepäisyys tulee kuitenkin usein esiin keskellä suojatietä ja kaatosateessa, jolloin Kari laskelmoi olevansa mahdollisimman hankala. Tuolloin mörrikkä laittaa jarrut päälle, eikä lähde ilman herkkuja ja lässytystä liikkelle.

Syliä ja suukottelua

Kari painaa 35 kiloa, mutta ei ymmärrä sitä itse. Ihmisrakas herrasmies haluaa aina istumaan syliin, oli syli minkäkokoinen tahansa.

- Välillä vähän hävettää kun on vieraita. Ja se, joka "saa" Karin syliinsä, saa myös todella märkiä ja kuolaisia pusuja. Pusuttelu on Karin lempipuuhaa, suukkoja satelee joka välissä. Välillä intoutuessaan Kari saattaa myös näykätä korvasta, vaikka se on kai vähän kiellettyä, ja siitä on keskusteltu hänen kanssaan useita kertoja, Sanna hymyilee.

Pusuttelun ja syömisen lisäksi Kari pitää erityisesti autoilusta, koska sillon hänen ei tarvitse itse liikkua, mutta silti hän maagisesti siirtyy paikasta toiseen.

- Nyt kun tulee kesä, niin Kari tykkää kahlata, ei kuitenkaan missään nimessä uida, sillä rannasta Kari ei suostu poistumaan.

Suosikkipaikka kahlaukselle on kesämökki, jossa Kari saa liikuskella vapaana. Kari ei kuitenkaan mene koskaan liian kauas, etteivät omistajat - tai varsinkaan grilli - häviä hänen valvovan silmänsä alta.

Naapureiden iloksi Kari on kesää varten myös harjoitellut vähän skeittausta sisällä, ehkä tänä kesänä Kari nähdään jossain Helsingin skeittirampilla viilettämässä.

Kari on koominen ulkoilija

Ulkoilu Karin kanssa on vaihtelevan haastavaa, ja pitkälti sen luonne riippuu herran mielialasta. Aamuisin Karia saa raahata perässään, hän kun ei millään haluaisi ennen kahtatoista aamulenkille.

Sama juttu on sateen kanssa. Kari tarvitsee siis oikean kellonajan ja oikean säätilan ollakseen reipas lenkkikaveri.

Ulkoillessa Karin paras kaveri on naapurin Emma, pieni bichon frisé. Emma ja Kari ovat huvittavan näköinen kaksikko yhdessä, Emma kun painaa noin kymmenyksen Karin painosta.

Kari on hyvin suojeleva luonne, mikä aiheuttaa Sannan mukaan sekin välillä hankaluuksia ja tahatonta komiikkaa.

- Muutaman kerran on käynyt niin, että joku tuntematon ihminen on tullut kysymään neuvoa kadulla, jolloin Kari ystävällisesti parkkeeraa poikittain minun ja tuntemattoman ihmisen väliin, eikä päästä juttelemaan. Kari pitää erityisesti aina minun puoliani, ilmeisesti hän ei luota hameväen pärjäämiseen ilman hänen apuaan, Sanna nauraa. 

Kaikin puolin Karista on kuitenkin tullut Sannalle suunnattoman rakas.

- Kari on lojaali ja ihmisrakas, hän pitää huolta laumastaan, Sanna kiittelee.

Karin elämää voit seurata Instagramissa hashtagilla #karisankari.

Vetääkö sinun lemmikkisi luonteen tai ulkonäön puolesta vertoja Karille? Ilmianna lemmikkisi ja täggää toimittaja @reamarlena lemmikkisi kuvaan Instagramissa.

Lue myös: "Pidä minua sylissä, kun aikani on tullut" - 10 asiaa, jotka koirasi sanoisi sinulle, jos pystyisi

Kilpailut

Uusimmat