"Mitä syöpäni opetti minulle rypyistä ja ikääntymisestä" - pysäyttävä kirjoitus leviää netissä

27.10.2014 21:00 - Rea Tallgren

Syövästä selviytyneen Sarah Thebargen kirjoitus muistuttaa meitä kaikkia siitä, että elämässä on isompiakin asioita kuin naururypyt tai ikinuori olemus.

35-vuotias Sarah Thebarge kirjoittaa kauniisti siitä, miten yhdentekeviltä rypyt tuntuvat, kun on joskus joutunut pelkäämään, ettei ehtisi kuunapäivänä saada niitä.

"Minulla diagnosoitiin rintasyöpä, kun olin 27-vuotias. Jos minulle olisi silloin, siellä tutkimushuoneessa kerrottu, että elän tarpeeksi pitkään saadakseni naururyppyjä silmieni ympärille, tai juonteet suupieliini, olisin itkenyt helpotuksen kyyneleitä.

Tiedän nuoria naisia, jotka ovat kuolleet syöpään. Yksi ystävistäni kuoli ollessaan 39, toinen ollessaan 36. Moni nainen kuolee syöpään vielä sitäkin nuorempana. He olisivat antaneet mitä vaan saadakseen elää viisi- tai kuusikymmentävuotiaiksi ja saada kaikki mahdolliset juonteet ja rypyt, mitä elämä oli aiheuttanut.

Ikääntyminen ei ole jotain, mitä meidän pitäisi hävetä - se on jotain, mitä meidän pitäisi juhlia. Koska olla elossa, on kunnia. Koska aika on lahja.

Meidän ei pitäisi hävetä ikäämme, eikä sen tuomia uurteita. Mitä, jos sen sijaan, että tekisimme kaikkemme päästäksemme niistä eroon, me juhlisimmekin niitä? Mitä jos kunnioittaisimme niitä?

En tiedä, paljonko aikaa minulla on jäljellä. Mutta, jos Luoja suo, toivon, että elän tarpeeksi pitkään tullakseni vanhaksi. Toivon, että elämässäni on niin paljon iloa, että naururypyt ympäröivät silmäni kokonaan ja hymy piirtyy juonteina kasvoilleni silloinkin, kun en hymyile.

Toivon, että kun ihmiset näkevät minut, he eivät ajattele, että tuon naisen kannattaisi kyllä pysyä kotona, kunnes hän on käynyt kasvojenkohotuksessa.

Toivon, että kun he näkevät minut, he ajattelevat, että tuossa on nainen, joka on elänyt. Elänyt ylpeästi ja ilolla."

Haastattelimme aiemmin Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Liisa Pylkkästä, joka kertoi keinoista, joilla rintasyöpään sairastumisen riskiä on mahdollista laskea. Tuon artikkelin voit lukea tästä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat