Suomalainen blogikirjoitus koulukiusatuille saa kyyneleet silmiin: "Lopulta kipu hellittää"

11.06.2014 12:20 - Rea Tallgren

Suomalaisbloggaaja on kirjoittanut sydäntä riipivän kirjoituksen kaikille koulukiusatuille.

Sydäntä seuraten -blogia kirjoittava nainen on kirjoittanut liikuttavan kirjeen kaikille niille lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka joutuvat kiusaamisen kohteeksi pahimmillaan päivittäin.

"Haluan kirjoittaa sinulle, koska minulla on kokemus siitä, miltä se tuntuu. En tiedä miltä sinusta juuri nyt tuntuu, mutta muistan ajanjakson omassa elämässäni, jolloin pelko kuristi heti herätessä, kasvoi koulumatkalla ja lamaannutti koulunportilla. Muistan, miltä tuntui valmistautua kävelemään koulun käytävä päästä päähän huutelun säestämänä. Miltä tuntui, kun yritin löytää piiloutumispaikkaa, mutta ei ollut mitään, minne olisin voinut paeta. Muistan myös hyvin, miltä tuntui, kun epäoikeudenmukaisuus järkytti lapsen mieltäni, enkä voinut käsittää, miksi näin tapahtuu."

Blogia kirjoittava nainen kertoo kirjeessä joutuneensa itse rajun kiusaamisen kohteeksi ja nähneensä sitä myös paljon. Hän pohtii kirjoituksessaan, mikä kiusaajan saa toimimaan niin väärin. Miksi kukaan haluaisi tehdä toisen elämästä kamalaa?

"Jokainen kiusaamistapaus on liikaa. Olen hyvin pahoillani, että olet joutunut kärsimään. Olen syvästi surullinen siitä, että sinun tavoin niin moni muukin lapsi ja nuori joutuu kokemaan kiusaamista joka ikinen päivä. Miksi kouluissamme vallitsee pelon ja kilpailun ilmapiiri? Kiusaisivatko kiusaajat, jos heidän ei tarvitsisi pelätä, että tulevat itse syödyksi, jos he eivät raatele toisia ensin?"

Kirjoittaja toivoo kiusatuille voimaa kestää kaiken, sillä tulevaisuudella on tarjolla jotain paljon parempaa.

"Haluan sanoa sinulle, että vaikka elämä nyt näyttäisikin synkältä ja vaikka olisit ihan varma, että tämä paska ei ikinä lopu, älä luovuta. Koska tiedätkö mitä? Vielä tulee päivä, jolloin se loppuu ja jolloin sinäkin näet taas, että elämä on oikeasti kaunista. Tulee aika, jolloin voit taas hengittää vapaasti, kun saat olla rauhassa ja kun voit taas luottaa. Ennemmin tai myöhemmin kiusaaminen loppuu ja kipu hellittää. Jokainen päivä olet lähempänä tuota hetkeä - ja se hetki voi olla piankin!"

Loppuun kirjoittaja vielä kertoo omia vinkkejään siihen, miten kiusaamisesta voi selvitä, ja mitkä keinot saattavat kannatella kiusattua pinnalla silloin, kun tuntuu vaikealta.

Lue liikuttava ja vaikuttava kirjoitus tästä.

Olemme aiemmin kertoneet lukijoiden selviytymistarinoita. Pääset lukemaan liikuttavia Minun tarinani -juttuja tästä.

Lähde: Sydäntä seuraten -blogi

Kilpailut

Uusimmat