Suomalaiskoulujen käytännöt pääsivät otsikoihin maailmalla: "Tarvitaan enemmän kuria"

01.07.2014 10:01 - Heli Thoren

Amerikkalaisopettaja kyseenalaistaa suomalaiskoulujen tavan pitää välitunteja.

Nettilehti The Atlantic kirjoittaa suomalaiskouluista tuoreessa artikkelissaan. Siinä puheenvuoron on saanut amerikkalaisopettaja, joka työskentelee tällä hetkellä suomalaisessa koulussa. Nimettömänä pysyttelevä opettaja kertoo havainnoistaan suomalaisesta koulujärjestelmästä.

Hän kertoo kyseenalaistaneensa jo heti alkuunsa välituntien merkityksen. Hän kertoo, että Suomessa jo 1960-luvulta asti tapana ollut välituntijärjestelmä tuntui hänen mielestään liian pehmeältä. Opettajan mukaan kuria ja järjestystä tarvittaisiin enemmän - pystyiväthän amerikkalaislapsetkin istumaan 60 minuutin oppitunnin paikallaan.

Opettaja huomasi pian kuitenkin välituntien merkityksen.

- Sami-niminen oppilas tuli luokseni ja sanoi, että räjähtää kohta, eikä selviydy uudenlaisista aikatauluista. Hän oli hermostunut ja hänen otsalleen ilmestyi ihottumaa, opettaja kertoo jutussaan.

Amerikkalaisopettaja oli kokeillut oman kotimaansa mallia - pidentämällä oppitunteja - kuitenkin huonolla menestyksellä. Hän myöntää huomanneensa, että suomalainen malli toimii.

- Kun ryhdyin näkemään tauot keinona maksimoida oppiminen, en enää nähnyt niitä uhkana tai oppitunnin lyhentäjinä, opettaja kuvailee.


Lue koko artikkeli täällä.


Lue myös hauska juttu, kuinka oppilas keksi eeppisen keinon välttää hankalan kysymyksen kokeessa täällä.


Lähde: The Atlantic

Kilpailut

Uusimmat