Vihreäsilmäiset iloisempia, ruskeasilmäiset hyviä urheilussa - katso, mitä silmäsi sinusta kertovat

10.06.2014 11:15 - Rea Tallgren

Silmät ovat sielun peili, sanotaan. Ne saattavat myös kertoa ihmisestä paljon muutakin kuin hänen sielunsa tilan.

Silmien väri paljastaa ihmisestä enemmän kuin uskoisikaan. Seuraavat tiedot perustavat erilaisiin vuosien varrella tehtyihin tieteellisiin tutkimuksiin, jotka ovat lyötäneet yhdistäviä ja yleistettävissä olevia tekijöitä eri väristen silmien kantajista.

Vihreät tai siniharmaat silmät

Naiset, joilla on siniset tai vihreät silmät, kestävät kipua paremmin kuin ruskeasilmäiset. He ovat myös luonteeltaan positiivisempia jasairastuivat esimerkiksi synnytyksen jälkeiseen masennukseen huomattavasti epätodennäköisemmin kuin tummasilmäiset naiset.

Ruskeat tai tummat silmät

Tummasilmäiset ovat nopeampia reagoimaan. Sen takia he ovat esimerkiksi usein vaaleasilmäisiä lahjakkaampia nopeutta vaativissa urheilulajeissa. Ruskesilmäiset humaltuvat helpommin.

Siniset silmät

Sinisten silmien omistajat ovat usein hitaampia kuin esimerkiksi ruskeiden silmien kantajat. Silti heidän tiedetään olevan teräviä - he saattavat esimerkiksi olla laskelmoivia ja heidän on helppo omaksua uutta tietoa. Heille paremmin sopivia lajeja ovat esimerkiksi pitkän matkan juoksu, jota on helppo suunnitella sekä esimerkiksi golf.

Uutisoimme aiemmin myös monista muista piirteistä, joita silmien väri kertoo kantajastaan. Nuo perusteelliset kuvaukset monine eri väreineen voit lukea tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat