5 syytä, miksi kotisi saa sinut kärttyisäksi

03.07.2014 21:15 - Linda Arponen

Ärsyttääkö sinua aina kotona ollessasi? Syy saattaa löytyä sisustuksestasi.

Eikö kotona oleminen huvita? Jos tunnet olosi jatkuvasti kärttyisäksi ja ärsyyntyneeksi kotona, syy saattaa löytyä siitä, miltä kotonasi näyttää.

Seuraavassa syitä siihen, miksi kotisi saattaa tehdä sinut äkäiseksi.

Kotonasi ei ole huonekasveja

Huonekasvit puhdistavat ilmaa ja kaunistavat sisustusta. Tutkimusten mukaan huonekasvit voivat myös helpottaa stressiä.

Ainoa valosi on kattovalo

Jos luotat pelkkiin kattovaloihin, et välttämättä tajua eläväsi pimeydessä. Kattovalot eivät valaise tarpeeksi, erityisesti pystysuoria pintoja. Kohdevalot, kuten pöytälamput auttavat sinua näkemään, mitä olet tekemässä ja luovat samalla kirkkaan ja iloisen ympäristön.

Makuuhuoneesi keskipiste on televisio

Television katselu ennen nukkumaanmenoa voi vaikeuttaa unensaantia. Lisäksi erään tutkimuksen mukaan pariskunnat, joilla on televisio makuuhuoneessa, harrastavat seksiä puolet harvemmin kuin pariskunnat, joilla tv:tä ei huoneessa ole.

Eteisesi on epäjärjestyksessä

Ei ole myöskään hyvä asia, jos eteisesi on niin tukossa kengistä ja takeista, ettet pääse ulos kotoa ilman tavaroiden raivaamista. Ovi pitäisi pystyä aina avaamaan ilman, että sen edessä on mitään esteitä. Muista käyttää siis henkareita, koukkuja ja kenkätelineitä.

Sisustuksesi on yksivärinen

Kun valitset tyynyjä ja tapetteja, älä hanki kaikkea samanvärisenä. Sekoita kuvioita ja värejä, jotta huoneesta tulee persoonallisemman näköinen. Jos kaikki on samansävyistä, sisustus on tylsä ja väsähtänyt.

Lähde: Good Housekeeping

Olemme aiemmin kertoneet, miten makuuhuone kannattaa sisustaa. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat