5 terveellistä pitsatäytettä, joista ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa - kokeile

14.11.2014 07:52 - Karoliina Kotala

  Pitsa on monen suomalaisenkin herkkua ja usein maukkain pitsa syntyy kotona. Jotta pitsanautinnosta ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, kannattaa täytteiden kanssa olla tarkka.

Perinteisiä pitsatäytteitä ovat tunnetusti kinkku, juustot, kebab, jauheliha ja salami. Edellä mainitut herkut eivät kuitenkaan ole ideaaleja valintoja, jos haaveissa on valmistaa kevyempi pitsa. Suosi siis sen sijaan seuraavia eväitä:


Kurpitsapyree

Terveellinen ja maukas pyree antaa hiukan makeutta pitsalle ja on superterveellinen valinta. Voit myös kokeilla esimerkiksi kukkakaalipyreetä.


Humus

Erittäin kuitu- ja proteiinipitoinen humus on yllättävän toimiva valinta pitsatäytteenä, joka sopii myös erinomaisesti painoaan tarkkailevalle.


Salsa

Vaikka salsa yhdistetäänkin usein aivan eri ruokiin kuin pitsaan, niin on se erinomainen täyte. Tomaateista, valkosipulista ja mausteista valmistettu salsa antaa hyvää potkua pitsaan.


Persikat

Persikka voi kuulostaa oudolta pitsatäytteeltä, mutta on todellisuudessa täydellinen pari vaikkapa mozzarellalle.


Punajuuri

Erittäin terveellinen punajuuri ehkäisee muun muassa syövältä ja toimii täydellisesti vuohenjuuston parina.


Kukkakaali

Kukkakaali on melko vähähiilihydraattinen, mutta pitää sisällään runsaasti K- ja C-vitamiinia sekä kuitua. Mausta kukkakaalit valkosipulilla ja pilko täytteeksi.

Tunnettuja kevyempi pitsatäytteitä ovat myös sienet, ananas, lohi ja kananmuna, joita kannattaa suosia. Voit myös tehdä kevyempiä valintoja pitsapohjan kanssa. Hyvän reseptin kevyempään pitsapohjaan löydät täältä.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat