Kuva: Fotolia

Miksi kumppani varastaa aina yöllä peiton? Selitys saattaa olla yksinkertaisempi kuin luulit

23.05.2017 14:15 - Senja Rapila

Tuoreessa tutkimuksessa epäillään, että peiton varastamisella voi olla yhteys nuoruusiän nukkumistottumuksiin.

Uudessa tutkimuksessa ollaan tultu siihen lopputulokseen. että peiton ryövääminen juontaa juurensa henkilön lapsuudesta ja siitä, onko tämä nukkunut lapsuudessaan unikaverin kanssa.

Kun selitystä erikoiselle ilmiölle lähdettiin etsimään, tutkimukseen osallistui yli 2000 yksilöä. Selvisi, että peittoryövärit nukkuivat todennäköisimmin unikaverin kanssa nuoruudessaan. Näihin lukeutuvat muun muassa nuket, unipeitot ja halinallet. Myös lemmikin kanssa nukkuminen vaikutti tuloksiin.

Tutkimukseen osallistuneista peittoryöväreistä 35 prosenttia nukkui nuoruudessaan nuken kanssa, kun taas 31 prosenttia nukkui nallekarhun kanssa. Tutkimuksessa ei kuitenkaan selvinnyt tarkkaa syytä sille, miksi näin on. 

Unikaverin tarkoitus lapsuudessa on kuitenkin se, että on joku, josta pitää kiinni siihen asti kunnes nukahtaa. Unikaveri on tuonut turvallisuuden tunnetta nuoresta iästä alkaen. Ehkä peiton varastaminen voikin johtua siitä, että aikuisella iällä unikaveri on korvattu peiton helmalla, ja siitä pidetään kiinni yön aikana niin tiukkaan, että se väkisinkin karkaa vieressä nukkuvan henkilön päältä.

Eli seuraavan kerran kun sinä "vahingossa" varastat peiton kumppaniltasi, kerro hänelle, että peitto tuo sinulle turvallisuuden tunnetta. Jos puolestaan olet se osapuoli, joka joutuu aina jäämään ilman peittoa, yritä ymmärtää peittoryöväriä. Ja ehkä varmuuden vuoksi kannattaa hankkia sänkyyn kaksi erillistä peittoa.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Tee aamuheräämisestä hetkessä helpompaa! 5 yksinkertaista vinkkiä

Lue myös: Tutkimus: Isien ja lasten yhteiset leikit vauva-aikana tekevät lapsesta älykkään

Kilpailut

Uusimmat