Kuva: Fotolia

Jääpala pihvin päälle, omenamehua makkaralle: grillauksen yllättävät ja toimivat superniksit

19.06.2017 11:45 - Karoliina Kotala

Grillaus on monen suomalaisen lempiharrastuksia näin kesällä. Olitpa sitten grillikonkari tai vasta-alkaja, kannattaa muutama yllättävä vinkki painaa mieleen.

Grillaamiseen ja etenkin grillauskalustoon voi tunnetusti käyttää melkoisiakin summia rahaa. Toisaalta onnistunut grillaus ei useinkaan vaadi viimeisen päälle vempeleitä, vaan maukkaat eväät syntyvät muilla konsteilla.

Yksi yleinen ja harmillinen tapa pilata grillieväät, on paistaa ne liian kuivaksi. Siihen on kuitenkin tarjolla erikoinen niksi, nimittäin apu voi löytyä jääpalasta. Kun grillaat esimerkiksi hampurilaiselle pihviä, aseta päälle jääpala ja pihvistä tulee erityisen kostea.

Toinen toimiva niksi liittyy kalan paistamiseen. Aseta grilliin useampi siivu sitruunaviipaleita ja grillaa kalapala niiden päällä. Kala pysyy äärimmäisen kosteana ja saa sitruunaisen aromin.

Makkara on lukemattomien suomalaisten herkkua ja varsinainen grillausklassikko. Makkara pysyy maukkaan kosteana, kun suihkutat sen päälle omenamehua ennen paistamista.

Hyvä keino onnistua vaativamman lihan grillaamisessa ja paistamisessa yleensäkin on käyttää lihalämpömittaria. Sopivat lämpöasteet eri lihoille löytyvät helposti googlaamalla ja mittarin avulla varmistat, ettei liha kuivu tai ylipaistu.

Lue myös: Superniksi: Näin jäähdytät pullon kuin pullon kylmäksi kolmessa minuutissa!

Lue myös: Ensi kesän herkut eivät kiloja kerrytä - katso kesäkeittiön kevyet hitit

Lue myös: Yllätä itsesi ja ystäväsi - kokeile grillata tänä kesänä erilaisia herkkuja

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat