Kuva: Fotolia

Hyödynnä kaapista löytyvää keittiötarviketta - estää banaanien kypsymisen, pelastaa viinilasillisen

27.10.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Tuorekelmu on varsin monikäyttöinen tuote.

Tuorekelmua löytyy melkein jokaisen keittiön kaapista, mutta harva tietää mihin kaikkeen kelmu oikein sopii. Yleensä kelmu kääräistään ruokakipon päälle ennen jääkaappiin laittamista, mutta tämä keittiötuote vääntäytyy moneksi. 

Jos ostat esimerkiksi banaaneja, jotka kypsyvät liian helposti syömäkelvottomiksi, kelmu on ratkaisu ongelmaan. Daily Mail -julkaisun mukaan banaanit kannattaa kääräistä yksitellen kelmuun, jonka pitäisi estää liiallinen kypsyminen. Toki tämäkään niksi ei auta siinä mielessä, jos jätät hedelmät lojumaan pariksi viikoksi pöydälle. 

Tämän lisäksi kelmua kannattaa käyttää matkalla, kun haluat varmistaa ettei mikään neste vuoda matkalaukkuun tai meikkipussiin. Kääräise esimerkiksi shampoot tai meikinpoistoaineet kelmuun, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin matkakohteessa. 

Kelmu on myös kätevä muuttoapulainen. Et tarvitse pahvilaatikoita vaan kelmu riittää. Laita keittiövälineet nippuun ja kietaise kelmua ympärille. Vahva kelmu pitää kätevästi välineet yhdessä. 

Jääkaappien hyllyjä on vaikea pyyhkiä puhtaaksi tahroista. Vuoraa hyllyt sen sijaan kelmulla, jonka jälkeen kelmut on helppo vaihtaa. 

Joskus viinipullon avaaminen ei mene aivan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Jos viinipullon avaamisesta on tippunut korkin palasia viiniin, kelmu pelastaa tämänkin juoman. Tee kelmusta pallo ja pyöritä sitä viinilasissa. Kelmu kerää julkaisun mukaan korkin palaset itseensä puhdistaen viinin. 

Jos jäätelö on ehtinyt hiukan sulaa ja laitat sen pakastimeen, päälle kiteytyy usein jäähileitä. Jos haluat estää näiden hileiden syntymisen, kääräise kelmu paketin päälle. Jos jäätelössä on kansi, laita kelmu kannen ja jäätelön väliin. 

Lue myös: Sushi, joka nitistää makeannälän - uusi ruokatrendi muuttaa banaanit uuteen muotoon

Lähde: Daily Mail 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat