Kuva: Shutterstock

Pienen kodin 9 sisustusniksiä - lisäävät myös säilytystilaa!

16.04.2018 21:45 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi naulakoita kannattaa hyödyntää muuallakin kuin vain eteisessä.

Pienen asunnon ja etenkin yksiön sisutaminen saattaa tuntua haastavalta. Pieneen tilaan pitäisi saada mahdutettua kaikki tarpeellinen niin, että koti miellyttäisi myös esteettistä silmää. Popsugar listasi pienen kodin sisustuselementit, jotka tuovat lisää niin kotoista tunnelmaa kuin säilytystilaakin.

1. Sohvapöytäsetti

Sohvapöytä, jonka alle mahtuu myös yksi tai kaksi pienempää pöytää. Tarvittaessa voit ottaa setin ”varapöydät” esiin, jos esimerkiksi vieraiden määrä sitä vaatii.

2. Rahi

Nojatuolin eteen asetetulla rahilla on mukava lepuuttaa jalkoja, mutta rahi muuttuu myös tarvittaessa yhdeksi ylimääräiseksi istuimeksi.

3. Seinähyllyt

Seinälle kiinnitettävien säilytyshyllyjen ansiosta pieneen asuntoon jää enemmän vapaata lattiatilaa esimerkiksi matoille tai kasveille.

4. Suuri peili

Peili tuo tehokkaasti tilan ja valoisuuden tuntua pieneen asuntoon.

5. Vaaterekki

Pienessä asunnossa ei välttämättä ole riittävästi kaappitilaa vaatteille ja esimerkiksi ulkotakeille. Rekin avulla saat helposti lisää säilytystilaa vaatekappaleillesi.

6. Erilaiset korit

Koreihin on helppo piilottaa juuri niitä tavaroita, jotka ovat tarpeellisia mutta eivät ole vielä löytäneet omaa paikkaa kodistasi. Korit ovat myös helppo ja edullinen tapa tuoda uutta ilmettä sisustukseen.

7. Säilytyslaatikosto sängyn alle

Kun tilaa on rajallisesti, on otettava kaikki keinot käyttöön. Hyödynnä siis sängyn alle jäänyt tila ja piilota laatikoihin esimerkiksi pyyhkeet sekä lakanat.

8. Erilaiset ripustusnaulakot

Naulakot toimivat eteisen ja kylpyhuoneen lisäksi myös esimerkiksi keittiössä. Ripusta esimerkiksi kahvi- ja teekupit roikkumaan keittiön seinään kiinnitettyyn naulakkoon.

9. Pinottavat säilytysrasiat

Nämä ovat helppo keino lisätä kallisarvoista säilytystilaa esimerkiksi kylpyhuoneessa tai eteisen kaapistossa.

Lue myös: Kaipaatko lisää valoa kotiisi? Helpot sisustusniksit, joiden avulla lisäät valoista tunnelmaa

Lue myös: 3 tärkeintä seikkaa kodin sisustuksessa - katso sisustussuunnitelijan täsmävinkit

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat