Kuva: Senja Rapila

Valmista helppo vegelasagne Kasmirin ohjeella - ota herkullinen resepti talteen

21.08.2018 19:45 - Henna Koste - Luettu 483 kertaa

Kasmirin Annoskateus-kirjaan mahtuu myös maukkaita reseptejä. Tähän lasagneen ihastuu niin vegaani kuin sekasyöjäkin.

Laulaja Thomas Kirjonen,33, eli Kasmir tuli tutuksi Vadelmavene-hitillään kesällä 2014. Ennen artistiuraansa mies työskenteli kuitenkin kokkina useissa helsinkiläisravintoloissa. Rakkaus ruokaan on säilynyt, ja Kasmir julkaisi hiljattain Annoskateus-nimisen henkilökuvakirjan (WSOY), joka on kirjoitettu yhdessä kirjailija-toimittaja Erkka Mykkäsen kanssa.  

Mies käy kirjassa myös läpi rakkaimpia makumuistojaan reseptien muodossa aina lakritsi-rooibos-pannacotasta thaiburgeriin. Laulava kokki esittelee myös oman versionsa vegelasagnesta. 

"Ostin kerran Stockmannin Herkusta niin hyvää vegelasagnea, että halusin siitä oman versioni. Tämän lasagnen "liha" on aurinkokuivatut tomaatit", mies kertoo kirjassa. 

Ota Kasmirin resepti haltuun. 

Vegelasagne

Kahdelle

Tomaattikastike

1 solovalkosipuli

10 basilikanlehteä

10 aurinkokuivattua tomaattia

4 dl tomaattimurskaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien lientä

2 tl sitruunamehua

1 tkl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

Lisäksi

2 mozzarellajuusta

4 lasagnelevyä

mantelipestoa 

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua basilikanlehdet ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää kaikki kastikkeen ainekset tomaattimurskaan ja sekoita tasaiseksi. 

3. Leikkaa mozzarella viipaleiksi. Lado pieneen uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, lasagnelevyjä ja mozzarellaa niin, että päällimmäiseksi tulee mozzarellaa.

4. Kypsennä uunissa noin puoli tuntia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

5. Kasmir kertoo, että mantelipesto kruunaa lasagnen. Reseptin löydät kirjasta. Valmista pesto, kun lasagne on uunissa. Tarjoile lasagne peston kanssa. 

 

(kuva: WSOY)

Lue myös: Herkullinen kasvispasta syntyy hetkessä: "Tiskiä ei tule lähes ollenkaan"

Lue myös: Pipsa Hurmerinta: "Ruuan hintaa pitäisi nostaa paljon!"

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Uusimmat