Kuva: Shutterstock

Huolla hiestä pinttynyt paita jälleen uuden veroiseksi - helppo niksi poistaa myös kellertävät tahrat

04.07.2021 09:45 - Emmi Moilanen

Prevention-sivusto uutisoi, että paita puhdistuu tehokkaasti valkoviinietikan avulla.

Hikoillessa ainoa vaiva eivät ole pelkästään kainaloiden kohdalle ilmestyvät märät läiskät, vaan paidan väri saattaa myös muuttua kellertäväksi tai vaalean tahraiseksi kainalon kohdalta. Prevention-sivusto kysyi asiantuntijoilta, mistä kiusallisen mutta arkipäiväisen ongelman muodostuminen johtuu, ja kuinka hiestä pinttyneen vaatteen voi huoltaa jälleen uudenveroiseksi.

- Monissa antiperspiranteissa ja deodoranteissa käytetty alumiini reagoi hien kanssa. Tämä aiheuttaa hikitahrojen pinttymisen kainaloiden kohdalle, pesulapalveluita tuottavat Gwen Whiting ja Lindsey Boyd kertovat julkaisulle.

Tahrat voivat muuttua myös kellertävän värisiksi läiskiksi deodorantin ainesosien ja ihon rasvojen reagoidessa keskenään.

Mitä tehdä?

Ota avuksesi valkoviinietikka, joka on luonnonmukainen puhdistusaine.

- Etikan happamuus irrottaa likaa ja värjäytymiä vaatteesta, siivousyrityksen toimitusjohtaja Alberto Navarete muistuttaa.

Sekoita saman verran valkoviinietikkaa ja lämmintä vettä astiaan tai lavuaariin. Upota vaate seokseen ja anna liota kahdesta kolmeen tuntiin. Tämän jälkeen huuhtele ja hellävaraisesti purista vaate kuivaksi.

Tämän jälkeen ota muutama tippa pyykinpesuainetta sekoitettuna lämpimään veteen ja ota esimerkiksi hammasharja, jonka avulla harjaa tahran jämät irti vaatteesta. Huuhtele kangas uudelleen ja pese lopuksi pyykinpesukoneessa.

Lue myös: Muuttuvatko vaatteet nopeasti nukkaisiksi? 6 virhettä, joihin saatat sortua huomaamattasi

Lue myös: Unohda sukkien metsästys - vinkit, joilla teet pyykinpesusta helpompaa

Lue myös: Häiritsevätkö kahvitahrat? Katso parhaat keinot, joilla pääset ikävistä jäljistä eroon

Juttu on julkaistu alun perin 13.3.2019.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat