Yllättävä vaaraa vaanii jokaisessa lapsiperheessä - lue ja vältä

17.02.2013 21:15 - Rea Tallgren

Maailmalta on jo kuulunut useampia tarinoita siitä, kuinka vaarallisia täysin harmittomilta näyttävät jääkaappimagneetit ovat. 

Onko teidän perheessänne pienet ja haitalliset esineet siirretty taaperoikäisten ulottumattomiin, jotta he eivät nielisi niitä? Suurimmassa osassa perheitä näin on tehty ja niin kannattaakin. Asia, jota monet eivät kuitenkaan hoksaa on se, että jääkaappimagneetit ajavat saman asian kuin muutkin pienet esineet, jotka aiheuttavat tukehtumisvaaran. 

Venäjällä epäonninen, vajaan puolentoista vuoden ikäinen poika toipuu parhaillaan leikkauksesta syötyään peräti 42 jääkaappimagneettia äitinsä huomaamatta. Viime vuoden maaliskuussa kolmevuotias amerikkalaistaapero taas leikattiin hänen nieltyään 37 magneettia, jotka hän oli suuhunsa löytänyt jääkaapin ja pakastimen ovista. 

Magneetit ovat usein värikkäitä ja houkuttelevan näköisiä ja lisäksi ne ovat usein tarpeeksi pieniä nieltäviksi. Kannattaakin siis varmistaa, että teidänkin perheessänne magneetit ovat taaperovuosien ajan pelkästään jääkaapin oven yläreunassa, jonne lapset eivät ylety. 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat