Näin teet helpon ja edullisen vappubrunssin - katso ohjeet
Nappaa vinkit helpon ja edullisen vappubrunssin valmistukseen, ja voit loihtia herkkuaamiaisen pienelläkin varoitusajalla!
Vappubrunssi kuuluu monien vappuperinteisiin yhtä lailla kuin sima ja munkitkin. Jos budjetti ei riitä ravintolan valmiisiin aamiaisiin, voit yhtä hyvin loihtia maukkaan brunssin myös kotona. Näillä vinkeillä teet gourmetaamiaisen vähistä tarpeista, nopeasti ja edullisesti. Myös terveellisyydellään tämä brunssiversio voittaa taatusti ravintoloiden tarjoilut!
Pannukakku
Älä tuhlaa aikaasi lettupannun tai vohveliraudan ääressä. Maito litrasta, muutamasta kananmunasta sekä kaurahiutaleista ja vehnäjauhoista pyöräytät helposti pannukakkutaikinan, jonka voit kumota suoraan uunipellille. Paista pannukakku uunissa ja leikkaa valmis levy sopiviksi pikku paloiksi tarjottimelle.
Marinoidut hedelmät
Helpon ja herkullisen brunssipöydän hedelmälisukkeen saat aikaiseksi, kun pilkot esimerkiksi päärynää, banaania, omenaa ja viinirypäleitä laakeaan vatiin jo edellisenä iltana tai käytä valmista hedelmäcoctailia. Lisää hedelmäpalojen päälle hieman kanelia, hunajaa ja sitruunamehua. Laita vati maustumaan yön ajaksi jääkaappiin.
Vaniljarahka
Pannukakun ja hedelmien lisukkeeksi sopii mainiosti kermavaahto tai vanilja. Säästyt kuitenkin uuvuttavalta vatkaamiselta, kun korvaat vaahdot rahkaseoksella. Sekoita keskenään purkillinen maitorahkaa ja muutama lasten vaniljavanukas. Lisää joukkoon hieman sokeria, jos seos sitä vaatii.
Situunavesi
Unohda tuorepuristetut hedelmämehut. Paljon yksinkertaisempaa ja edullisempaa on maustaa tavallinen hanavesi esimerkiksi sitruunoilla ja limellä. Laita vettä suureen karahviin, lisää joukkoon jääpaloja ja sitruuna- ja limeviipaleita.
Keitetyt kananmunat tai munakas
Kananmunat kiehuvat nopeasti muun puuhailun lomassa. Jos taas olet enemmän munakkaan ystävä, voit valmistaa sen helposti mikrossa. Riko munat laakealle vadille, lisää mausteita ja hieman nestettä. Laita lautanen täydellä teholla mikroon ja sekoita välillä niin, että munakas kypsyy tasaisesti.
Suolainen salaatti
Laita brunssisalaatin lisukkeiksi vaihteeksi jotain muuta kuin kurkkua ja tomaattia. Säästyt myös pilkkomiselta ja huuhtomiselta, kun käytät purkkituotteita ja valmissekoituksia. Kaada vatiin valmis salaattisekoituspussi ja lisää joukkoon purkillinen valutettuja oliiveja, kidneypapuja ja fetajuustokuutioita. Jos kaapistasi löytyy siemeniä tai pähkinöitä, voit kumota ne myös komeuden päälle koristeeksi.
Napostelu lautanen ja dippiä
Pilko tarjoilu vadille esimerkiksi leipäjuustoa, edamia tai emmentalia pieniksi sormin syötäviksi paloiksi. Aseta tarjottimille lisäksi kirsikkatomaatteja, melonia, pikkuporkkanoita, nakkeja tai lihapullia. Sekoita valmis dippijauhe kermaviiliin ja aseta se tarjolle napostelulautasen keskelle.
Perunoita ja suolasilliä
Tilliperunat, voi ja silli - yksinkertaista mutta niin hyvää. Keitä annos perunoita ja mausta ne kuivatulla tai tuoreella tillillä. Aseta perunat tarjoiluastiaan ja laita astian vierelle tarjolle suolasilliä ja rasiallinen voita.
Lämmin leipää
Jos viitseliäisyyttä löytyy, pyöräytä nopea peltileipä uunissa. Säästyt sämpylöiden pyörittelyltä kun kumoat taikinan suoraan leivinpaperilla vuoratulla uunipellille ja pienen kohotuksen jälkeen ajelet levyn taikinapyörällä ruuduiksi. Jos taas aika ei riitä leipomiseen, käytä valmiita leipäviipaleita hetken aikaa mikrossa ennen pöytään asettamista. Näin paloista tulee tuoreita ja pehmoisia.
Kun vielä katat pöydän kauniisti ja laitat ruuat tarjolle houkuttelevasti on menestys taattu!