Täyteläinen vaniljakastike kruunaa jälkiruoan - salaisuus on vaniljatangossa
Vaniljakastike sopii ihanasti yhteen hedelmäsalaatin tai omenajälkiruokien kanssa.
Täyteläinen vaniljakastike
4 annosta
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 dl sokeria
4 munankeltuaista
1. Sekoita kattilassa maito, kerma ja lisää vaniljatanko joukkoon (raaputa siemenet halkaistun tangon sisältä ja laita nesteeseen myös itse tanko).
2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Siivilöi vaniljatangon palaset.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermamaito hiljalleen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada seos liedelle ja vatkaa sitä koko ajan kuumentaen. Kastike alkaa paksuuntua. kun on saanut kiehua tarpeeksi kauan. Älä anna kiehua! Silloin kastike juoksuttuu. Pidä lämpö mietona koko ajan.
4. Jäähdytä ja nauti.
Kilpailut
Uusimmat
Viileä alkukesä vaikutti metsäkanalintujen poikueisiin - etenkin riekkojen määrä selvässä laskussa
Työystävien merkitys on suomalaisille suuri: "Ei jää epäselväksi, mikä laskee stressitasoja"
Harva tietää, mihin katukaivoon heitetty roska päätyy - "Hulevettä ei pääsääntöisesti puhdisteta"
UV-säteilykertymä nousi tavanomaista korkeammalle heinäkuussa - säteily jatkuu vielä pitkälle syksyyn
Pujon kukinnan huippu on ohitettu koko maassa
Näytä lisää