Leivo joululimppu päivällispöytään tai lahjaksi

09.12.2013 19:45 - Heli Thoren

Perinteinen, vaalea joululimppu maistuu taivaalta oikean voin kera.

Joululimppu

3 limppua


7,5 dl piimää

50 g hiivaa

1 dl tummaa siirappia

1 rkl suolaa

2 tl fenkolia

1 tl anista

noin 9 dl ruisjauhoja

noin 7 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva.

2. Murskaa fenkoli ja anis esimerkiksi huhmaressa. Lisää joukkoon suolan ja siirapin kanssa.

3. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina valmiiksi. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista.

4. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan vähintään puoleksi tunniksi.

5. Leivo kolmeksi limpuksi jauhotetulla pöydällä. Anna limppujen kohota vielä vartin verran ennen paistamista. Pistele limppujen pintaan haarukalla muutamia reikiä.

6. Paista limppuja uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes limput ovat saaneet kauniin värin. Voit tarkistaa leivän kypsyyden myös limpun pohjasta. Kun limppu on valmis, myös pohja on kauniisti ruskistunut.

Kilpailut

Uusimmat