Meneekö hermo huonekaluja kootessa? Innovatiivinen keksintö ratkaisee pulman - katso

29.12.2013 16:15 - Senni Loikala

Muotoilun ja designin maailmassa suurta kiinnostusta herättänyt uusi tekniikka huonekalujen koonnissa ja purussa säästäisi toteutuessaan monen hermot repeämästä riekaleiksi.  

Toiset tuskastuvat kootessaan huonekaluja useista eri osista ja lukuisista ruuveista ja nauloista, kun taas toiset jopa nauttivat nikkaroinnista. Benjamin Vermeulen on kehittänyt huonekalusetin, jonka kokoamiseen on käytetty täysin uudenlaista tekniikkaa, nimittäin magneetteja.

Magneeteilla koossa pysyvään, minimalistiseen huonekalusettiin kuuluu tuoli, pöytä ja matala, moduuli kaappi. Magneetit ovat voimakkaita, mutta huonekalut on silti helppo kasata ja purkaa. Huonekalut on suunniteltu niin kestäviksi, ettei niiden osien siirtämisestä kerrota jäävän mitään jälkiä.

Vermeulen keksintö on herättänyt suurta kiinnostusta muotoilun ja designin maailmassa sen jälkeen, kun se esiteltiin ensi kerran lokakuussa Design-viikoilla Tanskassa. Tuote ei ole vielä mittavassa tuotannossa, mutta Vermeulen tarkoituksena on yrittää sysätä perinteistä, kasattavien huonekalujen rakennusprosessia uuteen suuntaan.

Kuvia magneeteilla kasattavista huonekaluista löydät täältä.

Lähde: New York Daily News

Uusimmat