Tuliko taas aamulla kiire? 5 niksiä lapsiperheelle

03.04.2014 08:45 - Heli Thoren

Kiireiset katastrofiaamut ovat kurjia koko perheelle. Pienillä nikseillä saatte harmoniaa ja iloa myös teidän päivän ensimmäisiin hetkiinne.

Monessa lapsiperheessa aamu alkaa sillä, että vanhempi katsoo kelloa paniikissa ja huutaa viidennen kerran:

- Nyt vaatteet päälle!

Samalla aamun fiilis kiristyy kiristymistään, eikä kenelläkään ole hyvä mieli. Muutamilla nikseillä voit saada teidänkin aamuunne sujuvuutta ilman stressiä.

Aikatauluta

Monesti kiire syntyy siitä, että heräätte yksinkertaisesti liian myöhään. Jo vartti aikaisemmin voi riittää siihen, että saatte aloittaa aamunne rauhassa.

Toisinaan aikaisemmin herääminenkään ei auta. Jos käytätte ylimääräiset minuutit kahvinjuomiseen tai muuten vain maleksimiseen, kiire tulee joka tapauksessa. Kun katsot kellosta muutaman ajan, milloin pitäisi viimeistään olla pukemassa vaatteita tai harjaamassa hampaita, pystyt aikatauluttamaan aamujasi paremmin.

Herättele ajoissa

Jos lapsilla on vaikea herätä, aloita herättelypuuhat varttia aikaisemmin. Näin lapsi saa torkkua ja nousta rauhassa. Aamu-unisesta tuntuu huomattavasti mukavammalta herätä rauhassa vaikka äidin tai isän kainalossa hetken köllötellen. Pienillä asioilla voit luoda aamuun tunteen, että teillä riittää aikaa aloittaa rauhassa.

Valmistaudu

Edellisenä iltana kannattaa tehdä mahdollisimman paljon valmiiksi. Laita omat ja lasten vaatteet odottamaan, mieti, mitä syötte aamupalaksi. Näin aamulla sävelet ovat selvät, eikä ylimääräiseen haahuiluun kulu kaliita minuutteja.

Kevennä

Tuo aamuunne hyvää fiilistä vaikkapa sillä, että laitat radion soimaan heti herätessä. Musiikin hyvä tempo tuo energiaa myös teidän aamurutiineihin. Toisinaan voit sopia lasten kanssa, että jos he pukevat ulkovaatteet ripeästi, he saavat keksit palkkioksi.

Muista asenne

Kaatuuko aikataulunne, jos käytätte viisi minuuttia talviunilta heränneen kastemadon ihmettelyyn? Aamut koostuvat pienistä hetkistä ja on tärkeää, että nautitte niistä. Kun muistat aloittaa uuden aamun mahdollisimman hyvällä mielellä ja vaalitte mukavaa tunnelmaa yhdessä, aamu alkaa takuulla paremmin koko perheellä.

Kilpailut

Uusimmat