Unohtuiko rairuohon istutus? Muutamalla niksillä saat ruohon vielä pääsiäiseksi

14.04.2014 14:15 - Heli Thoren

Ehdit saamaan vihreän ruohon kotiisi vielä pääsiäiseksi, jos aloitat hyvillä nikseillä tänään.

Rairuoho on pääsiäiskodin kaunistus ja istutus on mukavaa puuhaa vaikka yhdessä lasten kanssa. Jos ruohon istuttaminen unohtui, ehdit vielä pääsiäistä ajatellen. Muutamalla vinkillä saat pääsiäisruohon kasvamaan nopeammin.

1. Hyvä multa

Istuta siemenet hyvään kukkamultaan. Laita parin sentin kerros multaa astian pohjalle ja ripottele siemenet päälle. Laita vielä ohut kerros multaa siementen päälle.

2. Kastele huolella

Kastele istutusta päivittäin. Siemenet kaipaavat tehokasta kosteutusta alkaakseen kasvaa. Älä kuitenkaan upota istutusta veteen. Tuolloin siemenet homehtuvat helposti.

3. Kelmuta

Levitä istutuksen päälle ruorekelmua, johon on tehty reikiä haarukalla. Näin kelmun alla ruoholle muodostuu hyvät, lämpimät ja kosteat kasvuolosuhteet. Siirä kelmu pois aina kastelun ajaksi ja rullaa sen jälkeen takaisin paikoilleen. Kelmu pitää kosteustasapainoa yllä.

4. Aurinkoa

Mitä lämpimämpi ja aurinkoisempi paikka, sitä nopeammin ruoho kasvaa. Ikkunalaudalla auringossa lämpöpatterin yläpuolella ruoho viheriöi nopeasti. Muista tällöin kuitenkin huolellinen kastelu, koska aurinko ja lämpö kuivattavat istutusta myös herkästi.

Kilpailut

Uusimmat