Kodin yllättävimmät bakteeripesät - kuinka monta listan asiaa löydät omasta kodistasi?

20.04.2014 19:15 -

Jokapäiväisissä käyttötavaroissa saattaa olla sellaisia bakteeripesiä, jotka tulisi heittää roskiin välittömästi.

Käytämme joka päivä tavaroita ja asioita, jotka ovat ehkä ohittaneet parasta ennen -päivänsä. Bakteerit  saattavat pesiä yllättävissäkin paikoissa. Katso alla olevasta listasta, onko sinulla jotain pois heitettävää.

1. Hammasharja
Harja tulisi vaihtaa 3-4 kuukauden välein. Kannattaa kuitenkin seurata harjasten kulumista, ja vaihtaa hammasharja sen mukaan.

2. Tyyny
Ajan myötä pölypunkit valtaavat tyynyn. Jopa kolmasosa tyynysi painosta saattaa olla kuollutta ihoa, pölypunkkien ulostetta ja ötököitä. Tyyny kannattaa uusia vähintään kolmen vuoden välein.

3. Pesusieni
Kolot ja halkeamat pesusienessä ovat täydellisiä paikkoja bakteereille. Pesusieni pitäisi vaihtaa kolmen viikon välein.

4. Piilolinssit
40 prosenttia ihmisistä käyttää piilolinssejä liian pitkään. Infektioiden riski  suurenee jos piilolinssejä käyttää kauemmin kuin on suositeltu. 80 prosenttia piilolinssikoteloista ovat bakteeripesiä, koska niitä ei vaihdeta tarpeeksi usein. Kotelo pitäisi vaihtaa kolmen kuukauden välein, ja piilolinssit tulisi myös vaihtaa säännöllisesti.

5. Huulipuna
Meikit kestävät hyllyssä yllättävän pitkään, mutta myös niihin kertyy bakteereita. Huulipuna tulisi heittää pois kahden vuoden käytön jälkeen.

6. Poskipuna
Poskipunan käyttöikä on puolitoista vuotta.

7. Kynsilakka
Vuoden kuluttua kynsilakan avaamisesta tulisi se heittää pois.

8. Luomiväri
Luomivärien käyttöikä on noin vuoden verran.

9. Ripsiväri
Meikkipussi tulisi tyhjentää vanhoista ripsiväreistä, sillä niiden käyttöikä on vain kolme kuukautta.

10. Silmien rajauskynä
Rajauskynä tulisi vaihtaa kolmen kuukauden välein.

11. Teflonpannu
Jos pannussa on naarmuja, tulisi pannu vaihtaa välittömästi. Naarmuista saattaa irrota pieniä palasia, jotka saattavat siirtyä ruokaan ja näin myös kehoosi.

12. Tiskiharja
Tiskiharjan voi pestä astianpesukoneessa, tai desinfioida kastamalla se kiehuvaan veteen. Harja tulisi vaihtaa uuteen kun harjakset alkavat olla huonossa kunnossa.

13. Tiskirätti
Rätti tulisi vaihtaa uuteen noin kuukauden välein, tai heti kun se alkaa haista. Parhaiten rätin ikää pidentää se, että huuhtelee sitä kuumalla vedellä käytön jälkeen, ja ei jätä rättiä märkänä ryttyyn.

Lähde: BuzzFeedYellow

Kilpailut

Uusimmat