Nainen, yritätkö tulla raskaaksi? Huomioi kolme tärkeää asiaa

11.06.2014 14:45 - Heli Thoren

Jos vauva on haaveissa, kannattaa ryhtyä pitämään päiväkirjaa kuukautisistaan. Entä kannattaako seksiä harrastaa mahdollisimman paljon?

Kun haikaralta toivotaan postia, kannattaa ottaa huomioon muutama seikka. Jotta raskaaksi tulo onnistuu mahdollisimman nopeasti, muista nämä:

1. Pidä kirjaa kuukautisista

Merkitse kalenteriisi päivä, jolloin kuukautisesi alkavat. Laske siitä eteenpäin päiviä siihen hetkeen, kun kuukautisesi alkavat seuraavan kerran. Aloita sitten taas laskeminen alusta. Tee näin muutaman kuukauden ajan, niin saat selville kiertosi pituuden. Samalla myös ovulaation ajankohta on helpompi määrittää ja tiedät, minä päivinä hedelmöittyminen on mahdollista.

2. Laske ovulaation ajankohta

Jos kuukautisesi ovat säännölliset, on ovulaation ajankohdan määrittäminen helpompaa. Keskimäärin ovulaatio on suunnilleen 14 päivää ennen seuraavia kuukautisia. Jos sinulla on 28 päivän kierto, ovulaatio on aika tasan neljännentoista päivän kohdalla - eli keskellä kiertoa.

Voit käyttää apteekista hankittavia ovulaatiotikkuja apunasi. Tikut arvioivat ovulaation ajankohtaa virtsasta. Voit myös käyttää niitä kartoittaaksesi oman vartalosi toimintaa jo ennen kuin päätätte yrittää saada raskauden alulle. Näin pystyt hahmottamaan sen, mihin kohtaan ovulaatio kierrossa ajoittuu.

3. Harrasta seksiä

Lääkärit neuvovat harrastamaan seksiä noin viisi päivää ennen ovulaatiota joka- tai jokatoinen päivä. Jatkakaa seksin harrastamista vielä yksi päivä ovulaation jälkeen.

Monien lääkärien mukaan on myytti, että sperman teho kärsisi runsaasta seksin harrastamisesta. Seksin harrastaminen helpottaa hedelmöittymistä - ei pienennä sen mahdollisuutta.


Eikö onnistu?

Jos olet yli 35-vuotias ja olette yrittäneet saada vauvaa alulle yli vuoden ajan, kannattaa hakeutua tutkimuksiin. Näin voidaan selvittää, tarvitsetteko apua hedelmöittymiseen.


Odottavalla äidillä on monta syytä rakastaa vartaloaan vieläkin enemmän. Lue 10 hyvää syytä täällä.


Lähde: Parents.com

Kilpailut

Uusimmat