Kerää ostoskoriisi: Tuoreet maustekasvit ovat oikeita terveyspommeja
Useat pitävät mausteita ainoastaan mauntuojina, todellisuudessa tuoreet kasvit ovat paljon muutakin. Alla on esiteltynä terveellisiä ja maukkaita mausteita.
Persilja
Persilja sisältää jopa enemmän C-vitamiinia kuin monet sitrushedelmät. Lisäksi siitä saa kaliumia, joka auttaa kehon nestetasapainon hallinnassa sekä pitää verenpainetta aisoissa.
Basilika
Basilika sisältää paljon antioksidantteja, jotka auttavat kehon soluja suojautumaan vapailta radikaaleilta. Betakaroteeni liittyy A-vitamiinin tuotantoon, joka taas on tärkeää esimerkiksi näköaistin, immuunisysteemin sekä yleisen hyvinvoinnin kannalta.
Testaa esimerkiksi tehdä itse pestoa. Sitä voi marinadien lisäksi käyttää esimerkiksi leivän päällä, kanan kanssa tai salaatinkastikkeena.
Korianteri
Korianteria käytetään usein tulisten ruokien kanssa. Se auttaa ruuansulatusta toimimaan paremmin sekä rauhoittaa vatsaa. Lisäksi korianterilla on antibakteerinen vaikutus ja se ehkäisee tulehduksia.
Myös korianteri sisältää paljon antioksidantteja ja se sopii esimerkiksi hyvin porkkanakeittoon.
Minttu
Minttu sisältää aineenvaihduntaa tehostavaa magnesiumia ja auttaa sulattamaan rasvaa. Mintun pureskelulla hengitys raikastuu ja tukkoinen nenä aukeaa. C-vitamiinin vuoksi, yrtti auttaa myös pitämään flunssan loitolla ja ihon kunnossa.
Ruohosipuli
Jo vuosisatojen ajan, ruohosipulia on käytetty vähentämään turvotusta sekä apuna jalkakramppeihin. Sen sisältämä kalium ja fosfori auttavat myös tukemaan luiden hyvinvointia.
Rosmariini
Rosmariinin tuoksuttelulla on positiivinen vaikutus aivojen siihen osaan, joka on vastuussa muistista ja tarkkaavaisuudesta. Se sisältää myös ihoa parantavaa E-vitamiinia sekä fenoleja, jotka auttavat erilaisiin tulehduksiin.
Antibakteerisen vaikutuksensa vuoksi, rosmariinin lisääminen teekupilliseen auttaa lievittämään kurkkukipua.
Yrttejä voi käyttää myös leivonnassa. Testaa vaikka helppoa minttusuklaabrownie-reseptiä.
Lähde: Female First