Katkarapu-avokadoleivät valmistuvat vieraille hetkessä - helppo resepti
Lime ja korianteri tuovat rapuleipiin mukavasti potkua. Erityisen hyviltä leivät maistuvat alkupaloina tai valkoviinilasillisen kera.
Katkarapu-avokadoleivät
noin neljälle hengelle
puolikas patonki
3 rkl oliiviöljyä
1 avokado
2 tomaattia
200 g katkarapuja
1 lime
puoli ruukkua korianteria
cocktail-tikkuja
1. Pilko patongista ohuita viipaleita. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja laita leivät hetkeksi uuniin paahtumaan 150 asteeseen. Noin viitisen minuuttia riittää.
2. Pilko avokado ja tomaatit viipaleiksi. Laita ravut kulhoon ja purista limen mehu päälle. Sekoita.
3. Laita paahdettujen leipien päälle muutama korianterin lehti, viipale tomaattia ja viipale avokadoa. Laita cocktail-tikku leivän keskelle ja pistä tikkuun limemehussa uineet ravut. Nauti heti vaikkapa valko- tai kuohuviinin kaverina.