Perjantairesepti: Tomaatti-chilikeitto on viileän syysillan lämmittäjä
Tomaatti-chilikeitto
noin 6 hengelle
1 kg tomaatteja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
8 dl kasvislientä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl oliiviöljyä
10 basilikanlehteä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Tarjoa: ranskankerman kera
1. Kalttaa tomaatit: Tee tomaatteihin viilto alapuolelle. Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen. Anna olla siellä minuutin ajan. Siirrä tomaatit kylmään veteen. Kuivaa. Nyt kuori irtoaa todella helposti.
2. Leikkaa tomaatit, poista siemenkota ja siemenet. Jätä kulhoon odottamaan.
3. Kuori sipuli ja valkosipulit. Pilko ja kuullota öljyssä kattilassa. Kaada tomaattipyre, tomaatit ja pilkottu chili (ilman siemeniä) mukaan. Kuullota hetken. Lisää basilikanlehdet.
4. Kaada kasvisliemi päälle. Voit jättää lientä vähän käyttämättä, jotta voit säätää keiton paksuutta. Anna kiehua noin vartin ajan.
5. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvislientä tarvittaessa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Tarjoile valmis keitto ranskankerman ja tuoreen leivän kera.
Suolaiset feta-muffinit maistuvat ihanalta keiton rinnalla. Katso resepti täällä.