Jääpalamuottia voi käyttää moneen herkulliseen tarkoitukseen - lue mahtavat ideat

24.09.2014 16:34 - Susanna Karttunen

Miltä kuulostaisivat makujääpalat, suklaakonvehdit tai ruoanlaitossa käytettävät yrttiöljypalat? Jos mielestäsi hyvältä, voit lukea ohjeet niiden tekemiseen tästä.

Moni käyttää jääpalamuottiaan vain jääpalojen tekemiseen. Siitä on kuitenkin myös paljon muuhun. Women's Health -sivusto kokosi hauskimmat ideat.

1. Makujääpalat

Juomaan saa helposti ihanaa lisämakua, kun maustaa jääpalat raikkailla mehuilla ja hedelmillä. Kokeile lisätä veteen esimerkiksi granaattiomenan siemeniä tai sitruunamehua.

2. Tuoreet yrtit

Moni ei ole tietoinen tästä upeasta ruoanlaittoa helpottavasta konstista. Täytä jääpalamuotin koloista kaksi kolmasosaa tuoreella tillillä, rosmariinilla, basilikalla tai muulla lempiyrtilläsi. Lisää sitten oliiviöljyä tai sulaa voita ja laita jäätymään. Ennen pannulle heittämistä, anna palan sulaa hieman.

3. Kahvijääpalat

Kaada ylijäänyt kahvisi jääpalamuottiin ja pakasta. Kahvijääpalat ovat täydellisiä pitämään lasillisen jääkahvia kylmänä. Kokeile myös kookosmaitojääpaloja.

4. Hedelmäiset raitajääpalat

Pirteät ja hauskan näköiset raitajääpalat syntyvät, kun kaadat muottiin kerroksittain kookosmaitoa, mehua ja smoothieita.

5. Suklaakonvehdit

Jääpalamuottia käyttämällä saat aikaan helposti persoonallisen makuisia suklaakonvehteja. Sulata suklaata ja kaada sitä muotiin. Saat konvehteihin jännittävää lisämakua esimerkiksi maapähkinävoilla, pähkinöillä, marjoilla, keksinmurusilla ja hunajalla. Pidä suklaita pakkasessa siihen asti kunnes ne ovat jähmettyneet.

6. Frozen yogurt -palat

Frozen yogurt -palat ovat täydellinen lisä smoothieisiin. Kaada muottiin kreikkalaista jogurttia ja laita jäätymään.

Lue ohjeet syksyn trendikkäisimpiin drinkkeihin aikaisemmasta artikkelistamme.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat