Koirasi todella vaistoaa jos ihminen tai paikka on vaarallinen - uutuuskirja paljastaa miten

26.11.2014 15:15 - Rea Tallgren

Ihmisten kuulee usein sanovan, että heidän koiransa aistii aina, jos joku ihminen tai paikka on vaarallinen tai arvaamaton. Tosiasiassa kyse saattaa olla jostain aivan muusta.

Jarmo Österman on pitkänlinjan ammattilainen itsepuolustuslajeissa. Hän osaa seitsemää karate- ja kuutta jujutsutyyliä ja hänellä on molemmista lajeista mustat vyöt. Mies siis tietää mistä puhuu, kun hän puhuu itsepuolustuksesta ja uhkaavista tilanteista.

Östermanin uutuuskirja Vahva ja valpas on käsikirja naisille, jotka haluavat olla valppaana ja valmiina puolustamaan itseään pelottavissa tilanteissa. Österman pohtii kirjassaan muun muassa sitä, kuinka vaarat voisi välttää parhaiten. Eräs kenties yllättävistäkin pointeista on miehen mukaan oman lemmikin vastoihin luottaminen, sillä ne todellisuudessa saattavat kertoa ihmisen omista tuntemuksista.

"Oman kehon ääntä on kuunneltava, sillä usein sisäinen palovaroitin haistaa palaneen kärsyn. Usein kuulee ihmisten kehuvan lemmikkikoiransa vaistoa, vaikka se monesti vaistoaakin vain emäntänsä tai isäntänsä tuntemukset ja reagoi niihin olemalla varuillaan." Österman paljastaa. 

Hänen mukaansa ihminen aistii usein alitajuisesti, milloin olla varuillaan, mutta looginen järkeily saattaa tulla vaiston tielle.

"Koira ei koskaan ajattelisi "Ei siellä metsässä varmaan mitään ole, koska ei ole aiemminkaan ollut." Österman summaa.

Jarmo Östermanin VAHVA JA VALPAS - Naisen käsikirja itsensä puolustamiseen on myynnissä nyt. Sen on kustantanut Atena.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat