Muista puhdistaa myös nappikuulokkeesi – voivat aiheuttaa likaisina jopa korvatulehduksia

30.12.2014 22:15 - Linda Arponen

Miten on, oletko muistanut puhdistaa nappikuulokkeesi säännöllisin väliajoin?

Monet ihmiset käyttävät nappikuulokkeita jatkuvasti; työmatkoilla, itse töissä ja harrastuksissa. Ikävä kyllä monet eivät taida ajatella kaikkea sitä likaa, mikä kuulokkeisiin kertyy aina silloin, kun laitat ne laukkuusi ja otat ne pois sieltä.

Jos kuulokkeita vielä jaetaan toisten ihmisten kanssa, voi niistä siirtyä bakteereita korvista toisiin ja joissain tapauksissa kuulokkeet voivat aiheuttaa myös korvatulehduksia.

Selvää siis on, että kuulokkeet kannattaisi pitää puhtaina. Mutta miten se on mahdollista?

Kuulokkeita ei tietenkään voi heittää tiskikoneeseen, joten kokeile seuraavia hellävaraisempia puhdistuskeinoja:

  • Käytä kevyttä puhdistusainetta, kuten saippuaa ja lämmintä vettä. Pesuaineen ei pidä olla liian raskasta, vaan kokeile sekoittaa hiukan astianpesuainetta ja vettä.
  • Käytä puhdistukseen pehmeää liinaa, johon laitat vain pienen määrän saippuasekoitusta. Liiasta saippuasta voi jäädä jäämiä kuulokkeisiin ja liika vesi voi taas pilata kuulokkeet, aivan kuten muutkin sähkölaitteet. Älä siis koskaan upota kuulokkeita veteen.
  • Jos kuulokkeiden metalliosissa on paljon likaa ja pölyä, kokeile harjata niitä kuivalla hammasharjalla irrottaaksesi liat.
  • Joissakin nappikuulokkeissa tulee mukana irrotettavat silikonityynyt. Voit joko irrottaa ja vaihtaa ne kokonaan tai sitten vähintäänkin puhdistaa ne erillään muista kuulokkeiden osista.
  • Muista irrottaa kuulokkeet aina puhdistuksen ajaksi laitteistaan.

Lue myös: Asiantuntijat väittävät: selfiet voivat levittää täitä

Lähde: PopSugar

Uusimmat