Paranna lapsesi immuniteettia luonnollisin keinoin - 6 vinkkiä

27.01.2015 15:15 - Reetta Haverinen

Henkilökohtainen hygienia ja puhdas ympäristö torjuvat tartuntatauteja, mutta rajansa kaikella. Joskus liiallinen puunaaminen ja peseytyminen voivat vaikuttaa negatiivisesti ihmisen omaan immuunipuolustuskykyyn.

Suomen hygieniataso on ensiluokkaista. Vaikka puhtaus on ensisijaisen tärkeää hyvinvoinnin ja terveyden kannalta, ei saippuaa ja desinfiointiaineita tule käyttää kuinka paljon tahansa. Ei ole sattumaa, että suomalaislapset kärsivät esimerkiksi itäeurooppalaisia tenavia useammin astmasta ja allergioista.

Hyvinvointivalmentaja Elina Sillanpää kertoo Hidasta elämää -sivustolla julkaistussa artikkelissaan, että lapsien immuniteettiä tulisi vahvistaa jo pienestä pitäen.

Sillanpää itse liputtaa luonnonmukaisten ja homeopaattisten hoitokeinojen puolesta. Toistuvat antibioottikuurit heikentävät Sillanpään mukaan kehon omaa, luonnollista immuniteettikykyä, siten lääkkeitä ei tule  napsia turhanpäiten.

Sillanpää vinkkaa, kuinka lasten omaa vastustuskykyä voi vahvistaa luonnonmukaisin menetelmin. Muun muassa näitä neuvoja noudattamalla pellavapäiden oma immuniteetti paranee ja tartuntatautien saamisen riski pienenee:

1. Kuunteleminen, hyvänä pito ja läheisyys ovat lapselle tärkeitä. Stressaava elinympäristö ja kiireinen elinrytmi vaikuttavat vääjäämättömästi lapsen immuniteettiin.

2. Puhdas, ravintorikas ruoka vahvistaa lapsen vastustuskykyä. Suosi lisä- ja väriaineetonta ruokaa ja tarjoa lapselle paljon kasvikunnan tuotteita.

3. Jos vain pystyt, ruoki lastasi omalla rintamaidollasi imetysiän ajan.

4. Vältä mahdollisuuksien mukaan antibiootteja.

5. Älä ole liian hygieninen.

6. Vietä lapsesi kanssa paljon aikaa luonnossa ja pihalla.

Lähde: Hidasta elämää


Tuliko taas kiire? Lue vinkit sujuvamman perhearjen pyörittämiseen artikkelistamme, jonne pääset täältä.

Kilpailut

Uusimmat