Tomaatti: Jääkaappiin vai huoneenlämpöön? 17 tuoretuotetta ja niiden oikeat säilytyspaikat

Vihannekset ja hedelmät pysyvät sitä raikkaampina ja maukkaampia, mitä paremmin ne osaa säilyttää.

Julkaistu:

Vaikka asia ei periaatteessa kuulosta hankalalta, niin silti kaikki eivät välttämättä tiedä tai muista, missä paikoissa kannattaisi kotona säilyttää omenat, sipulit tai appelsiinit.

Säilytyspaikkoja on käytännössä kolmenlaista: jääkaapin hylly, jääkaapin vihanneslokero tai huoneenlämpö.

Tässä parhaita säilytyspaikkoja joillekin tavallisille tuoretuotteille:

  • Omenat: vihanneslokero
  • Avokadot: jääkaapin hylly tai huoneenlämpö
  • Mustikat: vihanneslokero
  • Parsakaali: vihanneslokero
  • Porkkanat: vihanneslokero
  • Selleri: vihanneslokero
  • Kurkku: jääkaapin hylly
  • Valkosipuli: jääkaapin hylly tai huoneenlämpö
  • Inkivääri: jääkaapin hylly
  • Greippi: jääkaapin hylly
  • Kaali: vihanneslokero
  • Sitruunat: jääkaapin hylly
  • Sipulit: vihanneslokero
  • Appelsiinit: jääkaapin hylly
  • Persilja: vihanneslokero
  • Mansikat: vihanneslokero
  • Tomaatti: huoneenlämpö

Lue myös: 5 ruoka-ainetta, jotka kestävät oikein säilömällä ikuisesti

Lähde: PopSugar