Näppärät ja kauniit tavat pitää juomat kylminä juhlissa

19.06.2015 12:15 - Laura Sulkava

Alkoholittomien tai alkoholillisten juomien pitäminen kylmänä on jokaisen pitkän juhla- tai miksei myös arkipäivän ongelma.  

Juomien pitämien kylmänä pitkänä ja kuumana kesäpäivänä tai miksei talvipäivänäköin sisätiloissa. Jamie Oliverin pullonviilennys ohje on todella näyttävä ja kätevä tapa pitää juomat pitkään viileänä.

Tapa toimii niin alkoholittomille vaihtoehdoille kuin alkoholillisille. Tarvitset esimerkiksi tyhjän litran mehutölkin, johon mahtuu haluamasi juomapullo sisään.

Leikkaa tölkin yläosa irti. Laita kylmennettävä pullo sisään ja täytä tyhjäksi jäävä tila vedellä. Ripottele veteen, pullon ympärille kauniita oksia, hedelmäviipaleita, marjoja tai vaikka maustekasveja. Laita pakastumaan muutamaksi tunniksi.

Kun juhlan aika koittaa, ota tölkki pakkasesta. Huuhtele nopeasti lämpimän veden alla tölkkiosaa ja saat sen helposti irti. Voilà, näyttävät pullot ovat valmiita!

Hauska tapa laittaa pullot esille, on asetella ne kauniiseen vatiin, jonka pohjalla on jääkuutioita tai jäisiä vesi-ilmapalloja. Tai molempia.

Katso kuva esimerkillisistä pulloista tästä.

Jäisiä vesi-ilmapalloja

Jäiset vesi-ilmapallot ovat myös kätevä ja näyttävä tapa kylmentää pulloja. Ja ehkä nopeampi kuin edellinen vinkki. Täytä värikkäät ilmapallot vedellä ja laita ne pakastimeen muutamaksi tunniksi pakastumaan. Varo, ettet täytä palloja aivan täyteen, koska vesi laajenee jäätyessään.

Asettele ilmapallot astiaan ja laita viileät pullot joukkoon. Voit myös sekoittaa perinteisiä jääkuutioita sekä ilmapalloja hauskasti vaikka vatiin.

Lue myös: Älä heitä pois! Kuusi käyttötapaa vanhalle sanomalehdelle

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat