Lopeta viivyttely - 6 vinkkiä joiden avulla tartut vihdoin toimeen

13.09.2015 19:45 - Tiina Svensk

Tartutko toimeen vasta deadlinen painaessa päälle? Vältä viime hetken aiheuttama stressi, ja lopeta viivyttely.

Viivyttely on tapa, joka aiheuttaa yleensä kiireen tunnetta ja stressiä töiden tai koulutehtävien parissa. Sen sijaan, että työskentelyn aloittaisi ajoissa, useimmat viivyttelevät tekemistä viimeiseen asti.

Huffington Post -sivusto listasi kuusi konkreettista vinkkiä, joiden avulla viivyttelystä pääsee eroon:

1. Kirjoita tehtäväsi tai tavoitteesi ylös: Kun kirjoitat tehtäväsi ylös, konkretisoit ne itsellesi. Kun kirjoitat ylös tavoitteitasi, joita haluat saavuttaa, ole tarkka ja yksityiskohtainen - silloin luot itsellesi entistä konkreettisemman asian, jota kohti kulkea.

2. Kirjoita suunnitelma: Kun sinulla on vaiheittainen suunnitelma, sinun on helpompi edetä kohti haluamaasi lopputulosta: suoritettuasi ensimmäisen vaiheen voit siirtyä helposti toiseen. 

3. 15 minuutin sääntö: 15 minuutin sääntö on hyvin yksinkertainen: sinun tarvitsee vain valita tehtävä, joka odottaa tekemistään kaikista eniten. Aseta herätyskello soimaan vartin päähän, ja tartu toimeen. Kuka tahansa voi keskittyä yhteen asiaan vartin ajan, mutta vartissa saat silti jo paljon aikaiseksi. Kun huomaat, kuinka paljon olet saanut jo tehtyä, haluat ajan loputtua useimmiten jatkaa töitäsi.

4. Hallitse aikaasi tehokkaasti: Opettele tehokasta ajanhallintaa. Jaa päivän aikana tehtävät asiat neljään kategoriaan:

1. Tärkeät ja kiireelliset: asiat, jotka täytyy saada tehtyä vuorokauden aikana
2. Tärkeät, ei kiireelliset: tärkeät asiat, joiden ei tarvitse kuitenkaan valmistua vuorokaudessa
3. Epätärkeät, mutta kiireelliset: Saatat kokea tietyt asiat turhiksi, mutta ne vaativat silti tekemistään. Tee ne pois alta, jolloin ne eivät enää paina mieltäsi.
4. Epätärkeät, ei kiireelliset: Mieti, mitkä kaikki asiat häiritsevät keskittymistäsi. Pyri karsimaan ne minimiin.

5. Kiinnitä huomiosi ympäristöösi: Joskus syy viivyttelyyn voi löytyä yksinkertaisesti ympäristöstä, jossa yritämme työskennellä tai saavuttaa pitkäaikaisia tavoitteitamme. Kuinka helppoa sinun on keskittyä töihisi? Häiritsevätkö melu, muut ihmiset tai sotkuisuus sinua?

6. Yhdistä voimasi ystävän kanssa: Sosiaalisella tuella on uskomattoman paljon voimaa tavoitteiden saavuttamisen kanssa. Sen vuoksi useimmat hankkivat itselleen personal trainerin tai valmentajan. Tukea voit kuitenkin saada myös ystävältä.

Kokoontukaa yhteen tekemään tehtäviä, jotka odottavat tekemistään ja kannustakaa toisianne työskentelemään. Aika kuluu varmasti nopeammin ystävän seurassa.


Lue myös: Onnellinen arki muodostuu perusasioista - toteutuvatko sinun elämässäsi?

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat