Petaatko sängyn heti herättyäsi? Ei kannata

24.09.2015 21:45 - Emma Ylistalo

Monet muistavat jo lapsuudestaan sen, kuinka vanhemmat opettivat, että sänky tuli pedata heti herättyään. Tutkimuksen mukaan näin ei kuitenkaan kannata tehdä.

Uusien tutkimusten mukaan sängyn petaaminen heti nousemisen jälkeen voi jopa olla haitaksi terveydelle. Odota siis rauhassa ennen kuin petaat sänkysi.

Jos petaat sänkysi heti noustuasi, tutkimuksen mukaan tiukasti pedattu sänky jättää lakanoihin miljoonia pölypunkkeja. Ne voivat johtaa jopa astmaan tai allergisiin ongelmiin, sillä sänkyyn jäävät pölypunkit voivat ruokkia sinne jäävää kuollutta ihosolukkoa ja hikeä. Petaamaton ja avoin sänky altistaa nämä oliot raittiille ilmalle ja valolle, mikä auttaa kuivattamaan ja tappamaan ne.

Koska pieniä pölypunkkeja on oikeastaan kaikkialla, petaamaton sänky ei oikeastaan ole niin suuri paha kuin yleisesti luullaan. Kannattaa siis odottaa ainakin aamupalan ajan ja antaa lakanoiden kuivua rauhassa ennen petaamista. Muista myös pestä lakanasi vähintään kahden viikon välein unohtamatta tyynyliinoja.


Lue myös: Yksi ylitse muiden: Tee makuuhuoneesta univaltakunta tietyllä värivalinnalla

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat