Kevätsiivous onnistuu täysin ilman kemikaalejakin - lue helpot vinkit

26.03.2013 18:15 - Reetta Haverinen

Näillä helpoilla ja yllättävillä siivousnikseillä pääset eroon inhottavista hajuista ja pinttyneistä tahroista ympäristöystävällisesti ja nopeasti.

Kevätsiivous alkaa olla aiheena monille ajankohtainen. Ilmurointi tai pölyjen pyyhintä ei ole temppu eikä mikään, mutta päänvaivaa tuottavat yleensä pintoihin kiinni pinttyneet tahrat tai ummehtuneet tuoksut. Näillä muutamilla helpoilla nikseillä putsaat kotisi helposti ilman ainuttakaan kemikaalia! Ympäristösi sekä rahapussisi kiittävät!

Pyyhi pinnat suodatinpussilla

Käytä peilien ja lasien pyyhkimiseen suodatinpusseja paperipyyhkeiden sijaan. Suodatinpussit eivät jätä pinnoille inhottavia viiruja - ja ne ovat halpoja.

Poista hajut viinietikalla

Viinietikka ja vesi raikastavat kylpyhuoneesi helposti ja luontoystävällisesti. Viinietikka imee itseensä ummehtuneet ja tunkkaiset tuoksut. Lisää suihkepulloon vettä ja viinietikkaa ja suihkuta seosta kylpyhuoneeseen. Muutaman tunnin päästä inhottavat tuoksut ovat tiessään.

Lika irti hohkakivellä

Kostea hohkakivi puhdistaa liat uunista nopeammin kuin mikään puhdistusaine tai ihmesieni. Kokeile ja hämmästy!

Ruokasoodaa mikroon

Saat puhdistettua mikrosi helposti ja nopeasti pelkällä vedellä ja ruokasoodalla. Laita mikroon kupillinen vettä ja sekoita joukkoon hieman ruokasoodaa. Anna vesikupillisen lämmetä mikrossa niin pitkään, kunnes vesi kiehuu. Tämän jälkeen mikro on helppo pyyhkiä puhtaaksi kiinni pinttyneestä liasta.

Tennissukka ja tikku ahtaisiin paikkoihin

Kun vedät tennissukan minkä tahansa kepin tai varren päähän, niin saat sen avulla puhdistettua kätevästi hellan- ja jääkaapintaukset sekä katonrajaan ilmestyneet hämähäkinseitit.

Kirkasta sitruunamehulla

Saat kirkastettua kylpyhuoneen laatat ja kaakelit sitruunamehulla. Mehu myös ehkäisee homeen kehittymistä.

Poretabletti wc -pönttöön

Kun pudotat illalla hammasproteesien puhdistukseen tarkoitetun poretabletin wc -pönttöön, niin aamulla sinun ei tarvitse kuin hieman pyyhkäistä harjalla pöntön sisäpintaa ja inhottavat vesirajaan pinttyneet jäljet ovat tipotiessään.

Läh: Reader's Digest

Kilpailut

Uusimmat