Maistuuko greippi liian happamalta? Paranna makua yllättävällä keinolla

04.01.2015 14:15 - Linda Arponen

Greipin kitkerä maku saa monet valitsemaan mieluummin jonkin makeamman hedelmän syötäväksi.

Kuten olemme aiemmin kertoneet, greipissä on monta hyödyllistä ainesosaa ja se sisältää runsaasti muun muassa c-vitamiinia ja flavonoideja. Tätä terveellistä hedelmää olisikin siis hyvä itse kunkin syödä, mutta yksi asia usein estää sen: maku.

Kaikki greippiä maistaneet tietävät, että sen maku on niin hapan, että vain harva voi syödä hedelmän irvistelemättä. Koska nyt on kuitenkin meneillään greipin sesonki, olisi sitä parasta syödä juuri talviaikaan.

Jotkut ihmiset ripottelevat greipin päälle sokeria tai muuta makeutusainetta, jotta se ei maistuisi niin happamalta. Tosiasiassa sokeri kannattaisi vaihtaa kuitenkin suolaan, joka tasapainottaa tehokkaasti maun kitkeryyttä.

Kokeile siis seuraavaa: leikkaa greippi haluamasi kokoisiksi lohkoiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Katso, että suola leviää tasaisesti. Kun tämän jälkeen maistat greippiä, tulet hämmästymään, kuinka paljon makeammalta se maistuu. Voit kokeilla niksiä myös verigreipille.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat