Perjantairesepti: Pähkinäsuklaakeksit ovat pala taivasta
Makadamia-pähkinät ja tumma suklaa tekevät näistä kekseistä vastustamattomia.
Pähkinäsuklaakeksit
100 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (sokeriton)
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata
100 g makadamia-pähkinöitä
1. Vatkaa voi ja sokei vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Ja lisää joukkoon sekoittaen. Pilko suklaa paloiksi ja lisää joukkoon. Murskaa pähkinöitä hieman ja lisää nekin. Sekoita.
3. Annostele taikinaa leivinpaperille. Jätä kekseille turpoamisvaraa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.